NRK Meny
Normal

Får fritak fra kommunestyret 12 dager etter valget

Og grunnen er at Fremskrittspartiets Thorleif Vikre har valgt kjærligheten.

Heniette Fluer og Thorleif Vikre

Henriette Fluer og Thorleif Vikre blir et mektig politisk par sammen.

Foto: Anne Lognvik/Haakon Wærstad / NRK

12 dager etter valget flytter Fremskrittspartiets ordførerkandidat fra Porsgrunn.

Vikre ble gjenvalgt i kommunestyret, men flytter nå til kjæresten, Henriette Fluer, som har blitt varaordfører i Kragerø. Dermed gir han seg i porsgrunnspolitikken der han har vært sentral i over 20 år.

Det er litt vemodig, men kansje porsgrunnspolitkken har godt av å slippe til noe nye ansikter, sier Vikre til Varden.

Vil drive politikk i Kragerø

Fritaket Vikre har søkt om innvilges automatisk, og nå er han klar for å drive politikk i en annen by enn Porsgrunn. Man kan ikke sitte i kommunestyret i en kommune og bo i en annen.

– Jeg stiller opp om partiet vil bruke meg.

Etter det Varden kjenner til er det aktuelt å gi Vikre plass i et politisk hovedutvalg i Kragerø, til tross for at han ikke er folkevalgt i kommunen han flytter til.

Thorleif Vikre har sittet i kommunestyret i Porsgrunn i over 20 år, vært medlem i formannskapet i 13 og vært gruppeleder for Fremskrittspartiet.

Mektig politisk par

Vikre og Fluer blir et mektig politisk par sammen. Begge sitter i fylkestinget for Fremskrittspartiet, som to av fem representanter, og begge sitter i partiets fylkesstyre. Vikre sier at hans tilbaketrekking fra politikken i Porsgrunn ikke har noe med politikk å gjøre.

Han er derfor ikke lei seg for å forlate enkelte partikolleger som har ment at han har motarbeidet sitt eget parti.

– Det har kanskje påvirket valget mitt noe, sier Vikre til avisen.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.