NRK Meny
Normal

The Norwegian Soulband

Det var på NRK P1 Telemarksendinga under en direktesending for 26 år siden at de fikk sitt første navn. Idag er de mer funky enn noen gang.

the norwegian soulband
Foto: Nils Martin Brandvik

Ungdom i sin nest beste alder

Etter 26 år er hele fire av orginalmedlemmene med fortsatt. Det har blitt noen utskiftinger på bass og keyboard, sier vokalist Rune Christiansen. Nils Martin som spiller bass nå har «bare» vært med de siste 15 åra. Og keyboardist Per er som nykommer å regne. Han har bare spilt med oss i seks år.

Gutta ler. Det er tydelig at dette er en sammensveiset kameratgjeng som har det gøy sammen.

Ja, dere er jo fortsatt ungdom i deres beste alder, prøver reporter Even seg. I vår nest beste alder, parer bassist Nils Martin Brandvik. Og gutta ler igjen.

Humørspredere

Ja, vi får mye positive tilbakemeldinger på at vi har et smittende godt humør på scenen, sier Vidar Thorbjørnsen. Vi har det innmari gøy når vi får lov til å stå og spille den musikken vi liker best. Og det smitter over på publikum.

Skiftet navn på grunn av Google

Ja, det ble vanskelig å få tak i oss. Potensielle arrangører fortalte at når de forsøkte å google "Sixpack" kom det opp tusenvis av treff om kroppsbygging. Navnet var kult på 80- tallet, men fungerer ikke like bra idag. Derfor ble navnet endret til The Norwegian Soulband.

Ellers er det lett å se på videoen hvorfor vi tok vekk sixpack-navnet, ler Rune. Det er ikke lenger antydning til sixpack på noen av oss.

Den beste soulmusikken ble skrevet på 60 -tallet

Hvorfor spiller dere nesten ikke egne låter?

Vi syntes det er spennende å finne gamle soullåter og gi dem vårt egen preg. De beste soullåtene ble nok skrevet på 60 -tallet. Men mange av disse innspillingene er ikke lyttevennlige idag. Vi hører igjennom mye gammel musikk og prøver å finne potensielle låter som vi kan gjøre til våre. Nå er jo all musikk lett tilgjengelig.

Husk at for 25 år siden så var musikk vanskeligere å få tak i . Det var å sitte klar og gjøre opptak på kassett fra radioprogram som Hovigs hangar, sier Tron Taalesen.

Men om vi liker en låt godt er det ingen hinder at andre artister har gjort en versjon av låta. Slik som balladen Me and Mrs.Jones. Den ble oprinnelig spilt inn av en kar som heter Billy Paul i 1972. Men siden har både Michael Bublè og Tower of Power gjort sine versjoner av låta.

Vår versjon er enda mer laid-back og stemningsfull. Det skjer noe med publikum når vi spiller denne låta, sier Vidar Torbjørnsen. De stopper opp og lytter. Det blir litt magisk

Må glede oss til hver jobb

Etter 26 år på scenen er det en fare for at man kan gå lei. Dette har vi klart å unngå, sier Nils Martin Brandvik. Vi sier bare ja til de jobbene vi virkelig har lyst på. Og det må ikke bli for mange. Vi må glede oss til hver jobb. Vi prøver i tillegg å finne på noe annerledes innimellom.

Vi hadde for et par år siden et Stevie Wonder tribut konsept der vi utvidet bandet til 11 mann. Var bl.a. i Vesterålen og gjorde konsert med det konseptet. Veldig gøy. Vi har også hatt konserter der vi har invitert gjesteartister . Da spiller vi andre type låter og dette gjør at spenningen med bandet blir opprettholdt.

Fikk bandnavn på direktesendt radio

I 1989 samlet vi et band for å ta en jobb der vi skulle være backingband for en del artister under en direktesending på Telemarksendinga. Blant annet skulle vi backe Jannicke Abrahamsen som dengang var barnestjerne med utpring fra Varden/Busk talentene.

Da programleder Vivi Sevik spurte hva bandet het, ble det litt forvirring på scenen før bassist Trond Namløs bare sa noe. Så da ble det Sixpack Rythm and Soulband. Et navn som holdt seg i nesten tyve år før dert ble byttet ut med The Norwegian Soulband.