NRK Meny
Normal

Kanalen skal sikres videre drift

Telemarkskanalen skal aldri legges ned, er politikerne i fylket enige om.

Telemark fylkeskommune

Fylkesutvalget i Telemark uttaler at det er uaktuelt å stenge Telemarkskanalen.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

I dag behandlet fylkesutvalget i Telemark et forslag fra fylkesrådmann Evy-Anni Evensen. Hun ba om at utvalget måtte vurdere videre drift av kanalen, siden kostnadene er store.

Nyheten om at Telemarkskanalen kunne bli nedlagt, har blitt mye kommentert det siste døgnet.

I møtet ble et enstemmig forslag vedtatt.

Kanalen skal sikres videre drift.

Et oppdatert saksframlegg legges fram ifm budsjett 2017 og LTP, hvor forslag til finansieringsplan for drift av kanalen inngår.

Telemarkskanalen/Telemarksvassdraget har i tillegg til selve kanalløpet, svært stor betydning for kraftproduksjon, flom-sikring og samfunnssikkerhet i utvidet forstand. Telemarkskanalen FKF har i tillegg til drift og vedlikehold av sluseanlegg og vannveien blitt sittende med ansvaret for dammer og flom-vern knyttet til kraftproduksjon og flom-sikring.

Fylkesordfører bes sette i gang et arbeid for at sentrale myndigheter, parter med store økonomiske interesser og andre som har store fordeler eller burde ta ansvar for deler av kanalen, bidrar til nødvendig drift og vedlikehold.

 • Person klemt mellom to bilar

  Ein person har kome i klem mellom to bilar på Lifjellvegen i Bø. Ein av bilane kom ned ein bakke og greidde ikkje å stoppe på den glatte vegen. Føraren i den eine bilen kom i klem og er sendt til legevakt for sjekk.

 • Liten lekkasje frå tankbilen

  Det er oppdaga ein liten lekkasje frå pumpesystemet på tankbilen som køyrde inn i eit hus i Kragerø. Naudetatane arbeider med å stoppe lekkasjen.

 • Arbeider med å få ut personar

  Naudetatane arbeider med å få ut personar frå andre etasje i huset i Kragerø som ein tankbil har køyrd inn i. Huset har blitt skeivt, melder politiet.

 • Tankbil køyrd inn i hus

  Ein tankbil med bensin og diesel har køyrd inn i eit hus i Nøkkeldalen i Kragerø. Det skal ikkje vera lekkasje frå tankbilen. Det var personar i huset da ulykka skjedde, men det er foreløpig uklart om dei er skadde. Brannvesenet er framme, politi og ambulanse er på veg.