NRK Meny
Normal

Telemarkskanalen blir NRKs nye minutt for minutt-satsing

NRKs neste minutt for minutt-satsing finner sted i Telemark. I august kan du følge den over ti timers lange båtturen opp Telemarkskanalen på NRK2.

M/S Victoria på Telemarkskanalen

Thomas Hellum i NRK Fakta gleder seg til å vise frem Telemarkskanalen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli

Både Bergensbanen minutt for minutt i 2009 og Hurtigruten minutt for minutt i 2011 ble store suksesser på NRK.

Flere millioner fulgte deler av den 134 timers lange direktesendingen langs Hurtigruten i fjor sommer, og nå lager NRK en oppfølging.

Telemarkskanalen inneholder alt, fra kyst til fjell og gammel industrihistorie. Vi gjør dette for å vise frem en flott rute, sier redaksjonsleder i NRK Fakta Thomas Hellum.

– I tillegg er båten «Victoria» 130 år i år, og det er en fantastisk skute å vise frem. Vi skal ha kameraer om bord, på land og til sjøs. Dette blir utrolig artig, legger Hellum til.

Hva mener du om at Telemarkskanalen blir NRKs nye satsing etter Hurtigruten minutt for minutt? Kjør debatt nederst i artikkelen.

Telemarkskanalen

Telemarkskanalen er en populær rute.

Foto: Harald Naper

– Dette blir ikke populært

Båten «Victoria» er en gammel dame som trofast seiler Telemark på kryss og tvers. Hun er rett og slett dronningen i Norges kanalfylke.

Hvert eneste år lar passasjerer seg fortrylle når hun frakter dem trygt gjennom sluser, kanaler og vann. I år inviterer den gamle damen NRK og hele landet med på tur en søndag i slutten av august.

– Dette kommer ikke til å bli populært. Det sa jeg også når det gjaldt de to tidligere prosjektene. Dette blir TV for noen få interesserte, så kan vi selvfølgelig håpe på noe annet, sier en nøktern prosjektleder.

Suksessformel

Oppskriften er velkjent og har vært en suksessformel for NRK. Hurtigruten minutt for minutt ble sett av 2,5 millioner nordmenn bare første helgen den ble sendt, i tillegg til at direktesendingen ble fulgt med stor interesse i utlandet.

Nå håper man altså at bilder fra Telemark vil være like populært.

Se video fra da NRKs team var på testtur på Telemarkskanalen denne uken:

Video Telemarkskanalen blir NRK2s nye satsing

Telemarkskanalen blir NRK2s nye satsing

«Verdens vakreste innenlandsrute»

Reisen NRK inviterer til en søndag i august har både kongelige og vanlige arbeidsfolk tatt tidligere.

Turen går fra Skien til Dalen og fra Skien til Notodden i et landskap som er et levende kulturminne med preg fra forrige århundre. Skipperen ønsker hele landet med på tur.

– Jeg har ikke ord for alt, for jeg synes hele ruta er så vakker. Jeg synes denne reisen er vel verdt å få med seg, og det er derfor jeg har holdt på i så mange år også. Jeg kaller det verdens vakreste innenlandsrute, sier skipper på M/S Victoria Arnold Nomme.

Hurtigruten - minutt for minutt

Hurtigruten minutt for minutt ble sett av millioner.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
 • Bil utfor vegen ved Eidsborg

  Ein bil har køyrt av vegen på fylkesveg 45 mellom Høydalsmo og Eidsborg i retning mot Eidsborg, ifølge tipsar. Det kan vere vanskeleg å passere for større køyretøy, melder NRK Trafikk. Det er også meldt om litt snø i området, så køyr forsiktig.

 • Innbrot på Gulset-grillen

  I natt vart innbrotsalarmen utløyst på Gulset-grillen i Skien. Nokon hadde teke seg inn og stole kontantar. Politiet har hatt eit negativt søk i området. Dei har undersøkt åstaden og meldt saka.

 • Køyr forsiktig

  Politiet oppmodar alle om å køyre forsiktig i dag.

  Laster Twitter-innhold
 • Snø fleire stader i fylket

  Det er varsla om snø og vanskelege køyreforhold fleire stader i Telemark. På E134 mellom Seljord og Notodden, Fv. 37 ved Bolkesjø og Fv. 651 mellom Tuddal og Svineroi er det meldt om snø og slaps.