NRK Meny
Normal

Odd signerer 17-åring

Det 17 år gamle fotballtalentet Eric Kitolano signerte i dag kontrakt med eliteserieklubben Odd. – Han er Telemarks råeste fotballtalent akkurat nå, mener Odd-direktøren.

Odd-spiller Eric Kitolano

Eric Kitolano ( i midten) er det største talentet i Telemark akkurat nå, mener ledelsen i Odd.

Foto: Odd Ballklubb

Både Eric og hans 14 år gamle bror, John, er tatt ut på hvert sitt ungdomslandslag for å representere Norge.

Guttene på 17 og 14 år er to av de største unge talentene Odd har akkurat nå.

Stolte foreldre

Storebror Eric skal være med G17-landslaget når de skal spille firenasjonersturnering i Sverige fra 15. til 21. september. Sverige, Østerrike og Slovakia er motstandere. Eric spiller midtbane og kant. Han forteller at foreldrene var stolte da de hørte nyheten.

– De ble veldig glade. Det er moro at både jeg og broren min fikk landslagsplass samme dagen. Det blir fint å få kjenne på nivået i utlandet.

Lillebror John skal være med G15-landslaget for å møte Sverige til dobbeltlandskamp 16. og 18. september. John spiller kant og spiss.

Les også:

Tre Odd-spillere på landslaget

Brødrene kom til Odd fra bydelsklubben Gulset i Skien i vinter.

–Overgangen til Odd har gått fint. Jeg regner med å få noen innhopp, og da skal jeg ta de sjansene jeg får, sier Kitolano.

Spillerutvikler i Odd, Morten Rønningen er også svært fornøyd med landslagsuttaket.

– Begge har gått gradene i Gulset og har kommet til Odd siste sesong. De har utvikla seg flott gjennom god trening.

– Rått talent

Odd- direktør Einar Håndlykken kan fortelle at klubben i dag har skrevet proffkontrakt på 2,5 år med 17-årige Eric Kitolano mens han går

Einar Håndlykken

– Vi håper Eric Kitolano vil bli en viktig Odd-spiller fremover.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

på Toppidrettsgymnaset.

– Vi mener han er det råeste fotballtalentet i den aldersgruppa i Telemark for tida. Han er henta til Odd for å utvikle seg videre, og i de nærmeste åra håper vi at han skal bli en sentral spiller. Det er nesten et luksusproblem at han kan brukes overalt. Han har både fart, teknikk og god spilleforståelse.

 • To til sykehus med luftambulanse

  En person er fraktet med luftambulanse til Haukeland og en til sykehuset i Skien etter at en personbil og en lastebil kolliderte litt før 19.30 fredag kveld. Skadeomfanget er fortsatt ukjent. E 134 er åpen for trafikk.

 • En person fastklemt etter kollisjon

  En person sitter fastklemt etter at en personbil og en lastebil kolliderte på E134 ved Vinjesvingen fredag kveld. To luftambulanser er på stedet. Totalt personer er skadd etter ulykken. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

 • Kollisjon mellom bil og lastebil

  En lastebil og en personbil har kollidert på Vinjevegen i Vinje. Skadeomfanget er foreløbig ukjent. Nødetatene er på vei til stedet. Ifølge Vegvesenet er E134 stengt ved Vinjesvingen, mellom Haukeli og Seljord.

 • Flere innbrudd på Bratsberg

  Politiet har mottatt meldinger om flere innbrudd i hus på Bratsberg i ettermiddag. Det er blant annet stjålet gjenstander i sølv. Politiet etterlyser tips i saken.