NRK Meny
Normal

Telemarkinger skal opptre på Ungdoms-OL

Unge talenter fra Telemark skal bidra med hallingdans og ska-punk på scenen under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.

Torjus Westeng Bakken, Gjertrud Raftevold Rue, Tone Anne Tveiten

KAPPLEIK: Torjus Westeng Bakken, Gjertrud Raftevold Rue, Tone Anne Tveiten

Foto: Pernille Opsahl Coward / UKM

Det er to innslag som skal representere Telemark under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Det ene er kappleikstrioen Torjus Westeng Bakken (14) som er danser, Gjertrud Raftevold Rue (13) som også er danser, og Tone Anne Tveiten (17) på hardingfele. Sammen har de tre deltatt og oppnådd gode plasseringer både på lokale kappleiker og på flere landskappleiker.

Flere lokale talenter

Det andre bidraget fra Telemark, er ska-punkbandet «Tov & the pacemakers», med messingblåsere og strengetraktører.

– Bandet har holdt på i snart fire år, men er egentlig oppløst da noen av bandmedlemmene har begynt på skoler langt unna resten av bandmedlemmene, forteller kommunikasjonsrådgiver for Ungdoms-OL, Nina Rundsveen.

Musikerne i bandet er består av Audun Rørmark (15), Brage Rørmark (18), Eline Nesje (15), Martin Johnsrud (17), Simen Bakkåker (15), Sindre Bakkåker (18) og Tov August Forberg (17).

Kultur og idrett i ett

Kulturprogrammet til Lillehammer 2016 har fått navnet Sjoggfest.

– Med over 150 arrangementer blir Sjoggfest en av de største gratisfestivalene for ungdom Norge har sett, sier Rundsveen.

I ti dager blir det konserter, foredrag, aktiviteter og filmfestival.

– Ungdoms-OL handler om mer enn idrett. Derfor er vi svært stolte av å lansere dette omfattende kulturprogrammet, der alt fra internasjonale til superlokale aktører får vist seg fram for publikum fra hele verden, sier Tomas Holmestad, administrerende direktør i Lillehammer 2016.

Felles verdier

Musikkdelen av Sjoggfest byr på internasjonale navn som AURORA, Nico & Vinz og Madcon i tillegg til de unge UKM-deltagerne som får sjansen til å vise sitt talent innen musikk, dans og sceneshow.

Nå er det under 40 dager igjen til Ungdoms-OL og representantene fra UKM gjør seg klare.

– UKM deler noe av det samme verdisynet som Ungdoms-OL, nemlig å bygge oppunder alle de ressursene som ungdom besitter, vi tenker talentutvikling og at det som skapes skal være både av og for ungdom. Samtidig har UKM et veletablert system, og vi har de ungdommene som Ungdoms-OL trenger, både de som står på scenen, men også de som står bak scenen og på arrangørsiden, sier Sigrun Tomt Ulset, leder for UKM Oppland og ungdomskoordinator i Oppland fylkeskommune.

 • Framleis folk utan straum

  Onsdag morgon var 59 kundar fordelt på fire utan straum i Skagerak Nett sitt område i Telemark og Vestfold. Det er flest kundar utan straum i Larvik og Lardal. I Skien og Porsgrunn er fem kundar utan straum.

 • Siste runde med nedbør

  Laster Twitter-innhold
 • Vegen gjennom Åmotsdal er open

  Vegtrafikksentralen melder at fylkesveg 503 mellom Straume og Nutheim er open for trafikk igjen. Vegen har vore stengt på grunn av fare for ras.

 • Blir leiar for NAV Midt-Telemark

  Hanne Sommerfelt er tilsett som leiar av nye NAV Midt-Telemark. Ho kjem frå stillinga som leiar av NAV Seljord. NAV Midt-Telemark er planlagt etablert i 2018 og består av nav-kontora i kommunane Bø, Sauherad og Nome. Det nye kontoret blir i Bø.

  Hanne Sommerfelt, NAV Midt-Telemark
  Foto: NAV