NRK Meny
Normal

Telemark hardt ut mot Sanners reform

BØ (NRK): Fylkestinget i Telemark sier nei til Vestfold og krever flere oppgaver, fylkesmannsembetet og fylkesadministrasjonen til Telemark.

Kommunalreform.,

Ap, KrF, Sp, SV og R ble i dag enige om at regjeringens nye fylkesinndeling ikke er i tråd med fylkestinget sitt vedtak om regional tilknytning.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi vil vise at vi er her vi også, og vil gjøre oss gjeldende, sa fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer fra KrF på talerstolen i fylkestinget i Telemark. Han er sterkt kritisk til avtalen hans sentrale politikere har fremforhandlet.

Venstre og KrF inngikk i februar en avtale med regjeringspartiene Høyre og Frp om en regionreform der Vestfold og Telemark er en region.

Vil ha flere arbeidsplasser

Det var et flertall bestående av Ap, KrF, Sp, SV og R som i fylkestinget i dag ble enig om at regjeringens nye fylkesinndeling ikke er i tråd med fylkestinget sitt vedtak om regional tilknytning fra desember 2016.

De seks partiene er kritiske til at fylkeskommunene ikke får flere nye oppgaver slik fylkestinget har bedt om og krever både den politiske og sentrale administrative ledelsen med sentrale stabsfunksjoner og fylkesmannsembetet til Skien.

Politikerne ønsker å oppnå regjeringens mål om en samlet og god balanse i offentlige arbeidsplasser, dersom den fremforhandlede regionreformen går gjennom i Stortinget.

– VM i dårlig forhandlingsstrategi

Opposisjonspartiene H, V, Frp og MDG ville ikke behandle saken om regionreformen på dette tidspunktet. De viser til at det foreligger en utarbeidet intensjonsavtale mellom Vestfold og Telemark som må danne grunnlaget for den videre prosessen.

Bård Hoksrud, Frp

Frps Bård Hoksrud reagerer på at fylkesordføreren har fått med seg et flertall på å kreve både fylkesmannsembetet og regionhovedstaden til Telemark.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

Bård Hoksrud i Fremskrittspartiet reagerer på at fylkesordføreren har fått med seg et flertall på å kreve både fylkesmannsembetet og regionhovedstaden til Telemark.

– VM i dårlig forhandlingsstrategi, sier han til NRK.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.

 • Ikkje måk deg inne

  Når folk måkar hustaka sine for snø, hamnar snøen ofte framfor vindauge og kjellardører. Dermed blir potensielle rømmingsvegar sperra om det skulle oppstå brann. Brannvesenet oppfordrar folk til å tenkje på at dei ikkje må måke seg inne.

  Mann måker tak
  Foto: Sjur Sætre / nrk
 • Laster Twitter-innhold