NRK Meny
Normal

Telemark hardt ut mot Sanners reform

BØ (NRK): Fylkestinget i Telemark sier nei til Vestfold og krever flere oppgaver, fylkesmannsembetet og fylkesadministrasjonen til Telemark.

Kommunalreform.,

Ap, KrF, Sp, SV og R ble i dag enige om at regjeringens nye fylkesinndeling ikke er i tråd med fylkestinget sitt vedtak om regional tilknytning.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi vil vise at vi er her vi også, og vil gjøre oss gjeldende, sa fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer fra KrF på talerstolen i fylkestinget i Telemark. Han er sterkt kritisk til avtalen hans sentrale politikere har fremforhandlet.

Venstre og KrF inngikk i februar en avtale med regjeringspartiene Høyre og Frp om en regionreform der Vestfold og Telemark er en region.

Vil ha flere arbeidsplasser

Det var et flertall bestående av Ap, KrF, Sp, SV og R som i fylkestinget i dag ble enig om at regjeringens nye fylkesinndeling ikke er i tråd med fylkestinget sitt vedtak om regional tilknytning fra desember 2016.

De seks partiene er kritiske til at fylkeskommunene ikke får flere nye oppgaver slik fylkestinget har bedt om og krever både den politiske og sentrale administrative ledelsen med sentrale stabsfunksjoner og fylkesmannsembetet til Skien.

Politikerne ønsker å oppnå regjeringens mål om en samlet og god balanse i offentlige arbeidsplasser, dersom den fremforhandlede regionreformen går gjennom i Stortinget.

– VM i dårlig forhandlingsstrategi

Opposisjonspartiene H, V, Frp og MDG ville ikke behandle saken om regionreformen på dette tidspunktet. De viser til at det foreligger en utarbeidet intensjonsavtale mellom Vestfold og Telemark som må danne grunnlaget for den videre prosessen.

Bård Hoksrud, Frp

Frps Bård Hoksrud reagerer på at fylkesordføreren har fått med seg et flertall på å kreve både fylkesmannsembetet og regionhovedstaden til Telemark.

Foto: Håkon Eliassen/NRK

Bård Hoksrud i Fremskrittspartiet reagerer på at fylkesordføreren har fått med seg et flertall på å kreve både fylkesmannsembetet og regionhovedstaden til Telemark.

– VM i dårlig forhandlingsstrategi, sier han til NRK.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ti avgangar på TimeEkspressen

  Frå 8. januar det blir ti avgangar i døgnet tur-retur Notodden–Oslo. Det stadfestar tilsette i TimeEkspressen Linje 1 til Telen. Trafikkleiar Torolf Kasin seier det blir ti avgangar mot seksten som det er i dag. I helgene blir det inga forandring.

 • Ny kretsansvarleg

  Steinar Pedersen er tilsett som ny kretsansvarleg i fotballen i Telemark. Det skriv TA. Sørlendingen overtek etter Erik Holtan som sa opp i oktober etter åtte år i jobben. Hovudoppgåva til kretsansvarleg er å følge opp spelarar frå 12 til 16 år.