NRK Meny
Normal

Telemark best på camping i juli

Campingturister legger gjerne turen innom Telemark. Ingen andre steder i Norge opplevde større økning i sommer.

Countryfestivalen i Seljord

Campinglivet er en viktig del av Countryfestivalen i Seljord.

Foto: Marie Roksund / NRK

Turistnæringa i Telemark hadde en drømmesommer. Folk som kommer og blir ei stund, besøker museum og badeland preger den positive oppsummeringa til Statistisk sentralbyrå.

Ingen fylker slår Telemark når det gjelder campingovernattinger. Det er først og fremst nordmenn på ferie som valgte å komme hit, men antallet utenlandske turister har også økt sammenligna med juli 2014.

Totalt var det 25.383 flere overnattinger i Telemark fordelt på campingplasser, hytter og hoteller. Det betyr en økning på 8,3 prosent. Bare Oslo og Hordaland hadde større økning i antall overnattinger.

God kronekurs for noen

Visit Telemark har også hatt en opptelling over besøk på attraksjonene i fylket. Industriarbeidermuseet på Vemork hadde en vekst i juli på 137 prosent, Badeparken i Langesund 90 prosent, Skien Fritidspark 60 prosent og Gaustabanen hadde en økning på 54 prosent.

Daglig leder i Visit Telemark Irene Siljan Vestby skriver i en pressemelding av TV-produksjonen «Kampen om tungtvannet» og god kronekurs for utlendinger har bidratt til veksten i reiselivet.