Telehiv
Det lakker og lir mot jul, og tiden går gjerne fortere enn du ønsker. Mange av oss vil bruke tiden før jul til å lage mat og gaver selv, men det er ikke alltid vi får gjort alt vi planlegger. Kanskje er det ikke nødvendig å gjøre alt, for at jula skal bli god. Ofte er det nok å ha èn hjemmelaget kake, ett hjemmelaget brød eller èt hjemmelaget pålegg. Da anbefaler Bodil Nordjore Telehiv.
Frossen elg
Det som er så bra med denne måten å lage pålegg på, er at det såre enkelt. Kjøp en frossen, beina og surra elgstek. Hiv den inn i oven på 100 grader. Hvis steika er veldig tykk på midten, bruker du 90 grader. La steika steke i 10 timer. Sett den inn før du legger deg, eller tidlig om morgenen.
Lake
Mens steika er i ovnen koker du en lake av 1 liter vann, 2 dl salt, 2 ss sukker, ett laubærblad og noen einerbær. La laken bli kald før steika er ferig. For den varme steika skal gå rett fra oven opp i laken. Der skal steika være i 6 timer presis. Da er den ferdig.
Fordeler
Ved å la steika steke lenge, får du den så mør at du kan dele kjøttstykket med tunga. Ved å legge steika varm i den kalde laken vil mer smak finne veien inn i kjøttet. Her har du et veldig magert og smaksrikt pålegg. Det kan spises på brød med rømme og rødløk, eller som et lite måltid med kalde pøteter, flatbrød, løk og rømme. I tillegg har på pålegg hele jula. Halleluja!