Teaterfestivalen er åpnet!

Onsdag kveld startet Porsgrunn internasjonale teaterfestival (PIT). Som vanlig begynte festivalen med «brusteinsball» på Rådhusplassen i Porsgrunn.

Onsdag kveld startet Porsgrunn internasjonale teaterfestival. Som vanlig begynte festivalen med «brusteinsball» på Rådhusplassen i Porsgrunn

Porsgrunn internasjonale teaterfestival er i gang. Se vårt innslag fra Rådhusplassen i Porsgrunn.

Blant syklende klovner og sjonglerende gateartister står festivalsjef Trond Hannemyr. Han er klar for den 20. internasjonale teaterfestivalen i Porsgrunn.

Det hele begynner med «brusteinsball» på Rådhusplassen.

– I år blir ballet veldig flott. Vi har gateartister fra Canada, Peru, Frankrike og Irland. Vi har gatemusikanter og fine forestillinger. Så vi lager torg der det skjer veldig mye nå innledningsvis, sier Hannemyr.

Nasjonale og internasjonale forestillinger

Porsgrunn internasjonale teaterfestival er Norges største internasjonale teaterfestival. Det er både nasjonale og internasjonale forestillinger, samt gateforestillinger.

Festivalsjefen tror et godt rykte har gjort festivalen til en suksess.

Trond Hannemyr

Festivalsjef Trond Hannemyr tror Porsgrunn internasjonale teaterfestival har et godt rykte.

Foto: Lar Tore Endresen / NRK

– Porsgrunn er en bra by og lage festival i. Det er en fin størrelse på byen, slik at vi klarer å prege hele byen. Jeg tror festivalen har fått ett godt rykte internasjonalt, vi har i hvert fall en vanvittig pågang av folk som vil komme, og vi bruker mye tid på å finne de virkelig gode artistene, som vi vil se i Porsgrunn, sier Hannemyr.

Teaterfestivalen arrangeres av Grenland friteater, og i år er det 20. gang festivalen avholdes.

Varer til lørdag

– Jeg håper at publikum tar veldig vel imot artistene. Det pleier porsgrunnspublikummet å gjøre, og da trives de godt i Porsgrunn.

– I kveld starter resten av festivalprogrammet. I Ælvespeilet er det premiere på kanadiske «Seven fingers» med Traces. En nysirkusforestilling, som er i Norge for første gang. Showet ble faktisk kåret til årets beste forestilling i New York av New York Times.

Festivalen varer frem til lørdag 14. juni.