NRK Meny
Normal

Taxisjåfør: – Trodde han skulle bli født i bilen

Denne lille gutten fikk det svært så travelt da han ville ut av mamma Gro Anita sin mage.

Baby som er et halvt døgn gammel og søsteren Celine

FIKK DET TRAVELT: Han vet ikke så mye om livet enda når han kun er et halvt døgn gammel. Storesøster Celine (9,5) er svært stolt over å ha fått en lillebror.

Foto: Privat

Han er kun et halvt døgn gammel der han ligger i babysengen sin på Sykehuset Telemark. Egentlig var planen at han skulle komme på tirsdag ved et planlagt keisersnitt på Kongsberg sykehus, men den lille gutten hadde helt andre planer.

– Jeg våknet rundt klokken ett i natt, og kjente at fødselen var i gang. Jeg ringte føden i Kongsberg først, og de ba meg ringe sykehuset i Skien for at de skulle sjekke meg. Jeg fikk ringt etter en taxi, og i bilen kjente jeg at riene kom tettere, forteller Gro Anita Heddeslid til NRK.

Turen fra Porsgrunn til Skien gikk unna på noen få minutter, for den lille gutten ville ikke vente med å hilse på verden,

Den turen gikk kjapt. Jeg tror ikke taxisjåføren brukte mange minuttene fra Porsgrunn til Skien. Jeg hadde innmari vondt, men jeg registrerte at turen gikk unna, sier hun.

Rundt klokken 02.30 var Gro Anita fremme ved sykehuset i Skien, og knappe timen etterpå så den lille krabaten dagens lys.

Les også:

– Trodde hun skulle føde i taxien

Det var taxisjåfør Tom Einar Sørensen fra Skien Taxi som fikk oppdraget med å kjøre Heddeslid til sykehuset i Skien. Han har kjørt taxi i 22 år, men har aldri opplevd liknende.

– Til å begynne med virket det som om det gikk greit, men da vi kom over Porsgrunnsbrua tiltok riene, og jeg skjønte det begynte å haste. Da tråkket jeg klampen i bånn, for å si det sånn, ler Sørensen.

Han ringte politiet og fortalte at han hadde en fødende kvinne i bilen, satte på nødblinken, og kjørte det han maktet.

Jeg trodde på et tidspunkt at hun kom til å føde i bilen, så jeg kjørte på, forteller han.

Tom Einar Sørensen

Taxisjåfør i Skien Taxi, Tom Einar Sørensen sier han ikke har opplevd liknende i sine 22 år som taxisjåfør.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

Trodde han var faren

Da Gro Anita kom til sykehuset ble hun tatt hånd om av sykehuspersonell, og taxisjåfør Tom Einar ble stående på gangen.

– Da kom de bort til meg og spurte om ikke jeg ville være med på fødselen siden jeg var faren. Jeg fortalte at jeg bare var taxisjåføren, og at jeg måtte tilbake til byen og kjøre natteranglerne hjem. Da lo de godt, forteller Sørensen.

Dagen etter fødselen er alt bra med mor og barn. Den lille gutten har ikke fått noe navn enda, men mamma Gro Anita sier hun har noen forslag.

– De er ikke offisielle ennå, så det vil jeg ikke si noe om nå, men alt er bare bra med oss, sier hun.