NRK Meny
Normal

Frykter konkurransen

KRAGERØ (NRK): Taxibåtførere i Kragerø er redd flere må legge til kai for godt. Taxinæringen frykter konkurransen fra den nye passasjerbåten som skal trafikkere skjærgården.

Jørn Aasvik

KAMP OM KUNDENE: Taxibåtfører Jørn Aasvik frykter konkurransen fra den nye passasjerbåten som ligger i bakgrunnen. 'Perlen' skal trafikkere Kragerøskjærgården fra januar.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Blir det mindre arbeid, så er det ikke sikkert jeg kan drive hele året, sier Jørn Aasvik. Taxibåtføreren er en av flere som frykter økt konkurranse.

Den nye passasjerbåten "Perlen" settes inn i rutetrafikk fra januar. Den skal trafikkere flere øyer i Kragerø skjærgården både om vinteren og sommeren. Båten har plass til 50 passasjerer.

– Det er ikke bra for oss at den nye båten har kommet. Det gir et dårligere inntektsgrunnlag. "Perlen" kommer til å ta kunder fra taxibåtene, sier Ole Gundersen.

– Urettferdig konkurranse

Taxibåtførerne mener også at konkurransen med den nye rutebåten er urettferdig fordi Kragerø fjordbåtselskap som eier båten får støtte gjennom sine eiere Telemark fylkeskommune og Kragerø kommune til å drifte båten.

Ole Gundersen

Ole Gundersen er frustrert over at Kragerø fjordbåtselskap skal konkurrere med dem. Den nye passasjerbåten 'Perlen' (i bakgrunnen) gjør mange taxibåtførere bekymra.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi har ikke konsesjon på å kjøre faste ruter, det har fjordbåtselskapet. De kjører ruter og med økonomisk støtte, mens vi må kjøre drop-in-kunder helt uten støtte. Det er klart det er tøft og urettferdig, sier Ole Gundersen.

– Vi er satt til å kjøre rutetrafikk i Kragerøskjærgården, og det er det jeg må forholde meg til. Jeg må sørge for at vi leverer et best mulig tilbud til publikum, sier daglig leder i Kragerø Fjordbåtselskap Inge Rønning.

Inge Rønning

Inge Rønning i Kragerø fjordbåtselskap sier de på ingen måte ønsker å utkonkurrere taxibåtnæringen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Les også:

Rønning sier de på ingen måte ønsker å utkonkurrere taxibåtnæringen.

– Nei, jeg håper det skal være plass til alle. Jeg håper vi skal klare å samarbeide, det er behov for både rutebåt og taxibåter, sier Rønning.