Tåtøy skole reddet

En stemme reddet Tåtøy skole i Kragerø fra nedleggelse.

Kommunestyre Kragerø
Foto: Stine Hansen / NRK

Med 18 mot 17 stemmer vedtok kommunestyret torsdag kveld at skolen på øya skal bestå. I forkant av møtet var det knyttet stor spenning. Flere i Arbeiderpartiet varslet at de ikke ville bøye av for partipisken.

Svært betent sak

Inne i kommunestyresalen i Kragerø blir det trangt om plassen. Skolesaken blir beskrevet som den vanskeligste saken på flere år. Fra talerstolen kommer det fram hvor betent denne saken er. Det er en klar splittelse i Arbeiderpartiet.

Flertallet advarer fire utbrytere mot å sole seg i glansen av det å redde Tåtøy skole. Inntil i siste minutt virker det fremdeles uvisst om utbryterne vil bøye av for partipisken. Stemmene blir talt opp. En stemme overvekt redder Tåtøy fra nedleggelse.

Lederen i Arbeiderpartiet, Mette Ofstad, må skuffet konstatere at hun ikke har maktet å holde gruppa samlet.

- Denne gangen hadde vi fire utbrytere som ikke greide dette vedtaket, og derfor gikk det ikke vår vei. Dette er veldig uheldig for partiet, og jeg er egentlig veldig lei meg, sier Ofstad.

På lovligheten løs

Leder i FAU ved Tåtøy skole Gudrun Skauen Isaksen
Foto: Stine Hansen / NRK

Hun ser at Kragerø har ti skoler, og alt for få elever til å fylle dem, og at dette vil bety at de får en mye dårligere lærertetthet.

- Dette betyr at det blir så tynt smurt utover i skolen her, at det faktisk går på lovligheten løs. Det må bevilges ekstra til skole, noe som vi ikke hadde trengt hvis vi kunne brukt ressursene på Tåtøy, inn i en ny organisering, sier Ofstad.

Leder i FAU på Tåtøy skole, Gudrun Skauen Isaksen, var lettet etter vedtaket.

- Ja nå er jeg veldig fornøyd. Nå føler vi at vi har fått den tida vi har bedt om, og vi kan fortsette det gode arbeidet som vi har kommet i gang med, sier en glad FAU-leder.