NRK Meny
Normal

Fagermo: – Gutter mot menn

IOANNINA (NRK): Odd har skaffet seg et vanskelig utgangspunkt for å gå videre i europacupen etter å ha tapt 3–0 borte mot PAS Giannina.

Dag-Eilev Fagermo

TAPTE PÅ FYSIKK: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener laget hans tapte kampen i duellene.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Odd må dermed score minst tre mål i returkampen i Skien torsdag 21. juli for å kunne sikre avansement i europacupen.

Odd trener Dag-Eilev Fagermo mener kampen blei tapt på fysikk.

– Vi var gutter mot menn. Vi var ikke med i krigen, selv om vi spilte en rutinert bortekamp og hadde mye ball var vi for svake foran begge målene.

Les også: Vet ikke hva som venter i Hellas

Har fortsatt trua

Selv om 3-0 er et vanskelig utgangspunkt har ikke Odd-treneren mista trua på å gå videre.

– Det er mulig å slå dette laget både 3- og 4-0 på hjemmebane. Da stiller vi toppet lag, og har mer fysikk i laget med Olivier Occean og Fredrik Semb Berge, sier Fagermo.

Odd-kaptein Steffen Hagen var også skuffet etter kampen.

– Det er skuffende å tape 3-0. Vi kan fortsatt gå videre, men må løfte oss mange hakk.

Tøff start

Odd fikk en tøff start på kampen. Allerede etter ni minutters spill scoret hjemmelaget på en corner.

Etter en halvtimes spill doblet PAS Giannina ledelsen etter et innlegg fra venstre.

Like etter 2–0 scoringen fikk Odd sin største sjanse i kampen. Bentley headet mot mål, men ballen ble reddet på streken.

Odd hadde ballen mest hele kampen gjennom, men sleit med å komme til de helt store sjansene.

PAS Giannina var effektive og hadde god uttelling på sjansene sine. Laget var godt defensivt organisert gjennom hele kampen, og var farlige på kontringer.

Trøkk på stadion

Stadion i den greske byen Ioannina var utsolgt. Mer enn 7000 greske supportere, og noen titalls Odd-supportere sørget for en intens og høylytt atmosfære gjennom hele kampen.

Odd hvilte flere spillere i dagens kamp. Olivier Occéan, Jone Samuelsen og Fredrik Semb Berge var igjen hjemme i Skien, mens Fredrik Oldrup Jensen og Rafik Zekhnini startet på benken.

Tredje kamp i Europa

For Odd var kveldens kamp den tredje i europacupen denne sesongen. Fra før har skienslaget slått ut IFK Mariehamn fra Åland 3–1 sammenlagt over to kamper.

Odd skal møte PAS Giannina til returoppgjør i Skien torsdag om en uke, til den andre kampen i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.

 • Vold mot dørvakt

  En mann ble satt i arresten etter at han var voldelig mot en dørvakt ved et utested i Bø i natt. Mannen ville heller ikke si hva han het, og blir anmeldt for begge forholdene.