NRK Meny
Normal

Fagermo: – Gutter mot menn

IOANNINA (NRK): Odd har skaffet seg et vanskelig utgangspunkt for å gå videre i europacupen etter å ha tapt 3–0 borte mot PAS Giannina.

Dag-Eilev Fagermo

TAPTE PÅ FYSIKK: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener laget hans tapte kampen i duellene.

Foto: Even Skårberg Aarnes / NRK

Odd må dermed score minst tre mål i returkampen i Skien torsdag 21. juli for å kunne sikre avansement i europacupen.

Odd trener Dag-Eilev Fagermo mener kampen blei tapt på fysikk.

– Vi var gutter mot menn. Vi var ikke med i krigen, selv om vi spilte en rutinert bortekamp og hadde mye ball var vi for svake foran begge målene.

Les også: Vet ikke hva som venter i Hellas

Har fortsatt trua

Selv om 3-0 er et vanskelig utgangspunkt har ikke Odd-treneren mista trua på å gå videre.

– Det er mulig å slå dette laget både 3- og 4-0 på hjemmebane. Da stiller vi toppet lag, og har mer fysikk i laget med Olivier Occean og Fredrik Semb Berge, sier Fagermo.

Odd-kaptein Steffen Hagen var også skuffet etter kampen.

– Det er skuffende å tape 3-0. Vi kan fortsatt gå videre, men må løfte oss mange hakk.

Tøff start

Odd fikk en tøff start på kampen. Allerede etter ni minutters spill scoret hjemmelaget på en corner.

Etter en halvtimes spill doblet PAS Giannina ledelsen etter et innlegg fra venstre.

Like etter 2–0 scoringen fikk Odd sin største sjanse i kampen. Bentley headet mot mål, men ballen ble reddet på streken.

Odd hadde ballen mest hele kampen gjennom, men sleit med å komme til de helt store sjansene.

PAS Giannina var effektive og hadde god uttelling på sjansene sine. Laget var godt defensivt organisert gjennom hele kampen, og var farlige på kontringer.

Trøkk på stadion

Stadion i den greske byen Ioannina var utsolgt. Mer enn 7000 greske supportere, og noen titalls Odd-supportere sørget for en intens og høylytt atmosfære gjennom hele kampen.

Odd hvilte flere spillere i dagens kamp. Olivier Occéan, Jone Samuelsen og Fredrik Semb Berge var igjen hjemme i Skien, mens Fredrik Oldrup Jensen og Rafik Zekhnini startet på benken.

Tredje kamp i Europa

For Odd var kveldens kamp den tredje i europacupen denne sesongen. Fra før har skienslaget slått ut IFK Mariehamn fra Åland 3–1 sammenlagt over to kamper.

Odd skal møte PAS Giannina til returoppgjør i Skien torsdag om en uke, til den andre kampen i den andre kvalifiseringsrunden til Europaligaen.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kjører skuterløyper for rådyr

  Rådyr og annet vilt sliter med å komme seg fram i den dype snøen for å finne mat. De siste dagene har mange derfor fulgt oppfordringa om å kjøre opp skuteløyper. Skogeier Thor Wraa i Drangedal sier det er viktig å hjelpe dyra gjennom vårknipa.

  Rådyr
  Foto: Tore Hauge
 • Vil granske kjøpet av Perlen

  Kontrollutvalget i Telemark fylkeskommune har vedtatt å be om selskapskontroll av Kragerø Fjordbåtselskap etter kjøpet av hurtigbåten Perlen. Leder av kontrollutvalget, Per Lykke, bekrefter overfor TA at bakgrunnen er bekymringsmeldinger.

  Hurtigbåten Perlen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Endelig obduksjonsrapport klar

  Politiet tror Hjalmar Johnsen falt i Damfossen og drukna etter å ha blitt påkjørt med sykkel på Bruene i Skien. Den endelige obduksjonsrapporten oppgir ingen annen mulig dødsårsak. – Det tolker vi som at drukning er den mest nærliggende dødsårsaken, sier politiadvokat Asle Sandnes til Varden.

  Mann pågrepet og siktet for uaktsomt drap
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK