NRK Meny
Normal

Takket nei til Solskjær og Molde

Fredrik Semb Berge er ferdig som Molde-spiller. Nå tar han en etterlengtet juleferie i Skien, mens han venter på en avklaring for neste sesong.

Fredrik Semb Berge

Fredrik Semb Berge er tilbake i Skien etter en skuffende periode i Molde.

Foto: Tom Ole Buaas

Fredrik Semb Berges siste tur med Molde ble til Nederland og Ajax. Der ble han sittende på tribunen, da lagkameratene imponerte med et sterkt uavgjortresultat.

Ønsket noe annet

– Det er kjedelig å ikke få spille når man er skadefri og klar for kamp, sier Fredrik Semb Berge da vi møter ham midt under juleshopping på et kjøpesenter i hjembyen Skien.

Nå er det juleferie i noen dager før han etter hvert skal ta fatt på en ny sesong, uvisst i hvilken klubb.

Fredrik Semb Berge

Fredrik Semb Berge spilte for Odd fram til sommeren 2014.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Neerland

Administrerende direktør i Molde FK, Øystein Neerland bekrefter at Fredrik Semb Berge er ferdig i klubben.

– Ennå vet jeg ikke hvilken klubb jeg skal spille for neste år. Det viktigste for meg blir å få tillit og spilletid. Jeg sa nei til Molde fordi jeg ønsker noe annet etter en vanskelig sesong.

De to siste sesongene har manglende tillit og manglende spilletid gjort at han har rykket et skritt tilbake som fotballspiller. Nå er spilletid det viktigste når 25-åringen ser seg om etter en ny klubb.

– I Brøndby fikk jeg en dårlig start på grunn av en skade. Etterpå manglet jeg tillit hos treneren. I Molde har det også blitt feil for meg med tre trenere på en sesong. Skullerud ga meg tillit, mens når Erling Moe overtok fikk jeg lite spilletid. Det har blitt bedre for meg etter at Solskjær overtok, men vi har uansett bestemt oss for å flytte fra Molde, sier Semb Berge som nylig ble tobarnsfar.

Administrerende direktør, Øystein Neerland, bekrefter til NRK at Semb Berge er ferdig som Molde-spiller.

Var aktuell for Roma

Fredrik Semb Berge var en av profilene på den gode norske Ù21-laget i 2013, som imponerte mot både Italia og England i EM. Italienske medier skrev at han var aktuell for både Roma og Napoli.

Sommeren 2014 ble han solgt til danske Brøndby, der han nå har en kontrakt som varer til sommeren 2018. Lite tyder på at han kommer til å fullføre kontrakten. Etter at han ble leid ut til Molde før årets sesong, har Semb Berge hørt lite fra danskene.

Fredrik Semb Berge

Fredrik Semb Berge var en av Norges beste spillere under EM for U21 i 2013.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Jeg snakket med Brøndby for 14 dager siden, og da hadde jeg ikke hørt noe siden jeg dro til Molde. Det virker ikke som at de ønsker å ha meg tilbake. Jeg tolker det i hvert fall slik når de ikke viser mer interesse, sier Semb Berge.

– Har du opplevd de siste to sesongene som en nedtur?

– Det har jo vært en nedtur med tanke på spilletid, men jeg har også lært veldig mye. Man kan lære mye av litt motgang. Jeg har heller ikke blitt noen dårligere fotballspiller de siste to årene, tvert imot. Så jeg angrer ikke på de valgene jeg har gjort, sier Semb Berge, som gleder seg til å spille mer fotball neste år, uansett hvilken klubb det blir.