NRK Meny
Normal

Takker Langesund for spellemannspris

Daniel Eriksen er strålende fornøyd med å ha vunnet spellemannspris for sin utgivelse «Moonshine Hymns». Han mener at blusmiljøet i Telemark er grunnen til at han har lyktes.

Created by InfoDispatcher

Daniel Eriksen måtte til Langesund for å finne et miljø som forsto musikken hans. Nå har han vunnet spellemannspris for det siste albumet sitt.

Lørdag kveld fikk Daniel Eriksen den største musikkprisen en musiker kan få i Norge. Han mener avgjørelsen om å flytte tilbake til Langesund er mye av årsaken til at han endte opp med den.

– Ingen ville spille med, eller høre på

Eriksen kommer opprinnelig fra Langesund, men vokste opp i Tromsø. Da han begynte å spille blues, oppdaget han at det var lite forståelse for den musikksjangeren.

– Det var ingen som ville spille med meg og det var ingen som ville høre på. Da var Langesund et naturlig sted å dra til. Der oppdaget jeg at det var et godt miljø å dra til. Det var jammer, et miljø rundt Wrightegården og musikere som interesserte seg for blues, rock`n roll og rootsmusikk.

Eriksen takket også Vidar Busk i takketalen etter at han mottok prisen, lørdag kveld.

Les også:

Mange bamblinger

Eriksen mener det blomstrende miljøet for blues, også gjenspeiles i årets nominasjoner. I klassen, var det to artister fra Bamble (Daniel Eriksen og Joakim Tinderholt) mens det siste albumet var produsert og spilt inn av en utflytta bambling (Christoffer «Kid» Andersen).

Eriksen håper Spellemannsprisen åpner dører videre og sier han vil fortsette arbeidet med musikken.

– Nå må man bare fortsette å utvikle seg videre og bruke prisen for det den er verdt. Den gir en slags merkelapp som man kan bruke når man skal søke midler videre. Det viser at man kan gjennomføre prosjekter og gjennomføre dem bra.

Også Ingebjørg Bratland, Joakim Tinderholt, Bugge Wesseltoft og Igor Dunderovic var nominert til spellemannspris, men vant ikke.