NRK Meny
Normal

Tabbetyv slo til igjen – i en kano

Samme mannen som forsøkte å ro fra en hytteeier på Oksøya, slo natt til i dag til igjen. Denne gangen ville han flykte med kano.

Oksøya

STJAL: tabbetyven hadde i hovedsak fått med seg noen flasker med alkoholholdig drikke etter innbruddsraidet.

Foto: Helge Siljan / Privat

Tyven er den samme mannen som natt til lørdag forsøkte å ro fra en hytteeier etter innbrudd i en hytte på samme øya, som ligger i Porsgrunn kommune. Allerede natten etter var samme mann tilbake. Denne gangen i en kajakk.

Jeg leier en hytte der, og dagen før jeg flyttet inn var det innbrudd i hytta. Tyven ble tatt av politiet, og vi følte oss trygge. Helt til i morges, da det viste seg at samme tyv hadde vært på ferde, Og brutt seg inn i hytter og båter, skriver Helge Siljan i en epost til NRK.

Våknet av en person som romsterte

– Det er samme tyven faktisk, og det er faktisk slik at han har oppsøkt sammen hytta to ganger, blant annet, bekrefter operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Terje Pedersen.

Nok en gang endte mannen opp våt og kald da politiet skulle pågripe han.

– I dag morges så ringte de fra et leirsted ute på Oksøya. De hadde våknet av en person som romsterte, men så smatt han av gårde når politiet kom, sier Pedersen.

Les også: Innbruddstyv forsøkte å stikke av i robåt

Hoppet ut av kanoen

Mannen skal da ha forsøkt å flykte i en kano.

– Han forsøkte for så vidt å hoppe ut av fartøyet da han ble pågrepet. Det var en del gods i fartøyet som vi antok var tyvgods, sier Pedersen.

Nå er tyven tørr, men i arrest.

– Han ble til slutt pågrepet inne i noen busker og mistenkt for diverse innbrudd i området. Han sitter nå i arrest og er avhørt og blir nok ikke sluppet ut nå med det første, avslutter han.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.