NRK Meny
Normal

Tabbetyv slo til igjen – i en kano

Samme mannen som forsøkte å ro fra en hytteeier på Oksøya, slo natt til i dag til igjen. Denne gangen ville han flykte med kano.

Oksøya

STJAL: tabbetyven hadde i hovedsak fått med seg noen flasker med alkoholholdig drikke etter innbruddsraidet.

Foto: Helge Siljan / Privat

Tyven er den samme mannen som natt til lørdag forsøkte å ro fra en hytteeier etter innbrudd i en hytte på samme øya, som ligger i Porsgrunn kommune. Allerede natten etter var samme mann tilbake. Denne gangen i en kajakk.

Jeg leier en hytte der, og dagen før jeg flyttet inn var det innbrudd i hytta. Tyven ble tatt av politiet, og vi følte oss trygge. Helt til i morges, da det viste seg at samme tyv hadde vært på ferde, Og brutt seg inn i hytter og båter, skriver Helge Siljan i en epost til NRK.

Våknet av en person som romsterte

– Det er samme tyven faktisk, og det er faktisk slik at han har oppsøkt sammen hytta to ganger, blant annet, bekrefter operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Terje Pedersen.

Nok en gang endte mannen opp våt og kald da politiet skulle pågripe han.

– I dag morges så ringte de fra et leirsted ute på Oksøya. De hadde våknet av en person som romsterte, men så smatt han av gårde når politiet kom, sier Pedersen.

Les også: Innbruddstyv forsøkte å stikke av i robåt

Hoppet ut av kanoen

Mannen skal da ha forsøkt å flykte i en kano.

– Han forsøkte for så vidt å hoppe ut av fartøyet da han ble pågrepet. Det var en del gods i fartøyet som vi antok var tyvgods, sier Pedersen.

Nå er tyven tørr, men i arrest.

– Han ble til slutt pågrepet inne i noen busker og mistenkt for diverse innbrudd i området. Han sitter nå i arrest og er avhørt og blir nok ikke sluppet ut nå med det første, avslutter han.

 • Tre personar til legevakt

  Tre personar er sende til legevakt for sjekk etter bilulukke i Kilebygda i Skien. Det er framleis ukjend kva som skjedde da to bilar kolliderte.

 • Trafikkulukke i Kilebygda

  Politi og brannvesen er på veg til ei trafikkulukke i Kilebygda i Skien. To bilar har kollidert front mot front. Skadeomfanget er foreløpig ukjend.

 • Tinn mot Miljødepartementet

  Tinn kommune går mot Klima- og miljødepartementet sitt forslag om å endre vassforskrifta og naturmangfaldlova. Dei meiner forslaget tek frå kommunane rett til å bestemme over eigne ressursar. Fylkeskommunen og andre kommunar har gjort liknande tiltak.

 • Ny regiondirektør i NAV

  Terje Tønnesen blir ny regiondirektør i NAV Vestfold og Telemark. Tønnesen har vore fylkesdirektør i NAV Telemark sidan 2006. Han vil fortsetja som fylkesdirektør i Telemark samtidig som han leier prosessen med å etablere den nye regionen.

  Terje Tønnesen
  Foto: Rolf-Christian Hattling / NRK