Ta bilder av høstens fargefyrverkeri

Høsten byr på praktfullt fargespill. Se de vakre høstbildene, og få inspirasjon til å ta flotte høstfotografier selv.

Høstens fargefyrverkeri
Foto: @yvonnemschulze/Instagram

Det er ikke bare sommeren som har vakre motiver å by på. Høsten kan ta pusten fra den mest erfarne fotograf med sine nydelige farger.

Her får du noen gode tips til hvordan du kan ta de beste høstbildene.

1. Prøv og feil

Høstbilde

Et par stearinlys, et regnvått vindu og et høstblad, og vips så har man en flott billedkomposisjon.

Foto: @anettec1/Instagram

Man blir ikke mesterfotograf på en, to tre. Det er viktig å prøve og feile. Da lærer du hele tiden, og blir bedre til flere bilder du tar. Se hva som fungerer, og fungerer det ikke, prøv deg en gang til.

2. Bli kjent med kameraet eller mobilen

Høstbilde

Flotte og klare farger. Det kan være lurt å prøve flere ganger på å ta akkurat det motivet du vil ha.

Foto: @grethelivet/Instagram

Å sette seg inn i kameraet eller mobiltelefonens funksjoner er alltid lurt. Da blir du iallefall ikke hindret av tekniske funksjoner som ikke gjør det de vil at du skal. Prøv å bestem deg for hvordan resultatet skal bli før du tar bildet.

3. Ta mange bilder

Høstbilde

Et enkelt, men flott bilde. Den gule paraplyen gjør noe spesielt med bildet.

Foto: @lailasverden/Instagram

Ta så mange bilder du kan. Ta bilder av det meste, slik blir du en mer erfaren fotograf, og ser hva du liker eller ikke liker. Sjansen for at ett av de mange bildene du har tatt er et blinkskudd er store, og så kan du bare slette dem du ikke likte så godt. La det å ta bilder bli en del av hverdagen din, på den måten blir du også mer erfaren.

4. Lær deg lysets bevegelser

Høstbilde

Å se lyset fra flere vinkler, kan skape magi et fotografi.

Foto: @maggen57/Instagram

Lys er alfa og omega når du skal ta bilder. Lys kan være med på å skape en helt spesiell stemning i bildet du ønsker å ta. Det kan fremheve og det kan dempe. Lyset kan skape klarere farger, og kan også skape illusjoner. Lek deg med kameraet eller mobilen, prøv en annen vinkel å ta bildet i enn den du pleier å bruke.

5. Gå nærmere motivet

Høstbilde

Å gå nærmere motivet du vil ta bilde av, er ingen dum idè. Da fanger du oppmerksomheten til seeren på en helt annen måte.

Foto: @liskolibri/Instagram

Fyll mer av flaten til bildet med det du vil ta bilde av. Det kan være en god venn, et spesielt tre, eller bestemoren din. Ved å gå nærmere så kan du enkelt skape mer interessant innhold i bildeflaten og du får mer tydelig frem det som er det viktigste elementet i bildet.