NRK Meny
Normal

Sykkelpresidenten: – Ingen stor dopingsak

Sykkelpresident i Norge, Harald Tiedemann Hansen, mener den positive dopingtesten til Vegard Robinson Bugge er en tabbe, ingen stor dopingssak.

Harald Tiedeman

Sykkelpresident i Norge, Harald Tiedemann Hansen, er irritert og skuffet over Bugge, men mener det er en tabbe.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– For Bugges del, er dette en katastrofe for hans karriere. Vi er både irritert og skuffet fordi dette lett kunne vært unngått, sier Tiedemann Hansen.

Syklisten Vegard Robinson Bugge fra Horten har testet positivt på en dopingprøve. Prøven ble tatt under et sykkelritt i mai, og 25-åringen har testet positivt på stoffet terbutalin. Bugge har astma, og skal ha fått i seg stoffet etter at han brukte en medisin – som han tidligere har hatt lov til å bruke, sier Tiedemann Hansen:

– Han bruker en annen medisin nå, men var tom, og brukte den gamle medisinen som man må ha erklæring på. Dette er en tabbe, ingen stor dopingsak.

Svekker omdømmet

Likevel er positive dopingtester med på å svekke omdømmet til sykkelsporten, mener Tiedemann Hansen:

– Vi jobber hardt for å bygge den tilliten som vi trenger, så dette er ikke bra for sykkelsporten. Han har vært på landslaget, og har hatt kursing i hva som er lov, så han burde visst om dette.

Norsk syklist testet positivt på dopingprøve

Sykkelpresidenten: – Jeg ble sjokkert og irritert

– Den reineste idretten

Straffen på lignende saken har ofte vært advarsler, men kan gi opp til et halvt års utestengelse. Denne saken viser at sykkelsporten har god kontroll på utøverne sine, mener Tiedemann Hansen:

– Jeg vil påstå at vi er den reineste idretten, fordi vi tar kontroller kontinuerlig, hele tiden. Det er det ingen andre idretter som gjør. Derfor blir også slikt som dette avdekket, fordi vi har god kontroll.

Bugge har frist på to uker for å forklare seg overfor det internasjonale sykkelforbundet.

Han ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

 • Kan få gratis graut på skulen

  Elevane i den vidaregåande skulen i Telemark kan få servert gratis graut på skulen i fire år til. I går løyvde fylkesutvalet over fire millionar kroner til dette. Det var KrF, Ap, SV og Raudt som foreslo gratis graut.

  Skolegrøt
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Mista førarkortet for slitte dekk

  Føraren av ein lastebil har mista førarkortet for å ha to nedslitte framdekk på lastebilen. Lastebilen blei stoppa på E134 i Notodden.

 • Hund som beit treåring blir avliva

  Eigarane av hunden som beit ein treåring i Skien har fått førehandsvarsel om at hunden blir avliva. Politiadvokat Christian Ytterbø i Sør-Øst politidistrikt seier til TA at vilkåra i paragraf 18 i hundelova for å fatte vedtak om avliving er oppfylt.

  Ulvehund
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kan bli overkøyrt av staten

  Fylkesordførar Sven Tore Løkslid (Ap) er redd Vestfold og Telemark kan bli overkøyrt av staten dersom dei ikkje blir einige på det felles fylkestingsmøte i Tønsberg i dag. Også Gunn Marit Helgesen (H) meiner fylka har mest å vinne på å bli samde.

  Sven Tore Løkslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK