NRK Meny
Normal

Sykehusklovnene starter opp i Skien

SKIEN (NRK) I dag ble det klart at sykehusklovnene kommer for å glede barn ved Sykehuset Telemark fast fra nyttår. Klovnene har fått over en halv million kroner i økonomisk støtte.

Sykehusklovnene starter opp i Skien

JUBLER: Klovnen Åerna (Vibeke Lie) er glad for at hun kan besøke barn ved Sykehuset Telemark fremover. Reporter: Anne Cathrine Syversen, Foto/redigering: Arash Rezaeimehr.

Torhild Rødseth Haugen gleder seg til barna på avdelingen får besøk av sykehusklovnene.

Avdelingsleder Torhild Rødseth Haugen sier det betyr mye for barna å få sykehusklovnene på besøk.

Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Tone Standal fra Gjensidigestiftelsen var i dag innom barneavdelingen ved Sykehuset Telemark for å overrekke en sjekk på 652 000 kroner til sykehusklovnene, noe som bidrar til at avdelingen i Skien kan få faste besøk av klovnene fremover.

– Vi ønsker at barna som er innlagt skal få noen hyggelige opplevelser. Vi er opptatt av helse og trygghet og tror at dette vil hjelpe barna, sier Tone Standal i Gjensidigestiftelsen.

Gleder syke barn

Sykehusklovnene har muntret opp mange barn på sykehus landet over, men de har ikke hatt milder til å besøke Sykehuset Telemark før. Det siste året har det imidlertid blitt samlet inn nok penger lokalt til at klovene nå kan komme på besøk fra februar neste år.

– Vi har jobbet i flere år for å få til dette, så det betyr veldig mye for oss at vi nå kan komme i gang, sier Torhild Rødseth Haugen, leder ved barne- og ungdomsmedisinsk seksjon ved Sykehuset Telemark.

I tillegg til Gjensidigestiftelsen, har LO i Telemark og flere privatpersoner bidratt med penger. Totalt har lokale givere gitt over 700 000 kroner, noe som vil sørge for drift i rundt halvannet år fremover.

Pengegave til sykehusklovnene

Åerna (Vibeke Lie), Tone Standal fra Gjensidigestiftelsen, avdelingsleder Torhild Rødseth Haugen, seksjonsleder Liv Holta Aas, Bolla Bensin Silje Elde) og Maia Kaae Klaveness.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Avhengig av støtte

Sykehusklovnene er en ideell organisasjon som har spesialisert seg i arbeid med barn på sykehus. Klovnene besøker en rekke sykehus i landet, men er avhengig av private pengegaver. I fjor sa regjeringen nemlig nei til å støtte organisasjonen med statlige penger. Sykehuset Telemark ser nå frem til de faste besøkene fra klovnene.

– Det betyr veldig mye, det blir kjempeflott for barna, sier Liv Holta Aas, seksjonsleder ved barneavdelingen ved Sykehuset Telemark.

Maia Kaae Klaveness stjal showet

Nyopererte Maia (8) underholdt på Sykehuset Telemark i dag da sykehusklovnene og Gjensidigestiftelsen var på besøk.

Foto: Arash Rezaeimehr / NRK