NRK Meny
Normal

Sykehus gikk tom for gips på glatta

SKIEN (NRK) :Sykehuset Telemark fikk så mange pasienter inn med bruddskader etter fall på glatta at de rett og slett gikk tomme for gips.

Kari Killand

TOMME FOR GIPS: Det siste døgnet har det vært så mange pasienter med bruddskader ved Sykehuset Telemark, at avdelingen gikk tom for gips.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Det har vært helt kaotisk her det siste døgnet, og veldig mange flere pasienter enn det bruker å være, sier turnuslege ved akuttpoliklinsk avdeling ved Sykehuset Telemark, Kari Killand.

Sykehuset Telemark opplevde en dobling i antall pasienter med bruddskader etter fall på glatta fra mandag til i dag.

– Mandager pleier å være hektiske, men i går var det ekstra hektisk, sier Killand.

Kim Erik Ellingsen

Kim Erik Ellingsen er en av dem som har vært uheldig og falt på glatta.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Kø på venterommet

Mange pasienter måtte sitte og vente i kø på for behandling etter å ha falt på isen.

– Flere hadde brudd i både skuldre, ankler. Det var så mange pasienter her at vi rett og slett gikk tomme for gips, og det skjer veldig sjeldent, sier turnuslegen.

På venterommet sitter Kim Erik Ellingsen. Han holder beinet høyt. Ved siden av han står rullestolen. Ellingsen er blant dem som har vært uheldig.

– Jeg datt i går kveld. Jeg skled på bølgeblikk, og det var veldig glatt.

Han frykter at han kan ha fått brudd i beinet.

– Det verker i foten, så får CT-bildene vise om det er brudd eller ikke. Jeg satt på venterommet her i går også. Da var det stappet fullt med folk, sier han.

Nå venter han på å komme inn for å få beskjeden.

– Det blir nok noen uker i gips, regner jeg med det, sier han.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.