Svindlere forsøkte å presse 90-åring for 85.000 kroner

Omreisende taktekkere forsøkte å svindle en kvinne i 90-årene fra Skien. Da varslet banken politiet.

Vidar Aaltvedt

– Vurderer nøye før de gjør avtaler med slike håndverkere, oppfordrer operasjonsleder hos politiet i Telemark, Vidar Aaltvedt.

Foto: Anders Jølstad

To menn i 30-årene forsøkte å svindle en kvinne i 90-årene fra Skien for 85.500 kroner. I går varslet banken politiet, i dag var de igjen tilbake hos kvinnen.

– Oppfattet kvinnen mennene som truende?

– For så vidt ikke, men hun fikk sjokk når prisen økte. De var to stykker og hun var en eldre dame, så hun gjorde som de sa, sier operasjonsleder hos politiet i Telemark, Vidar Aaltvedt.

Kvinnen hadde ikke bestilt håndverkerne selv.

– De dukket opp på døra. Når de stod på trappa ble de enige om en pris på mellom 2000 og 2500 kroner, men da de kom inn i huset steg prisen voldsomt til 88 000 kroner, sier Aaltvedt.

Banken varslet politiet

De to mennene i 30-årene utga seg for å være taktekkere, og tirsdag formiddag tok de med seg kvinnen til banken for å ta ut den svimlende summen.

– Det var banken som varslet politiet, så de fikk avverget situasjonen, sier Aaltvedt.

Mennene ble da anmeldt for svindelforsøk av politiet, men i dag var de tilbake.

Kom tilbake for å hente pengene

– Mennene kom tilbake til kvinnen i ettermiddag da de ikke hadde fått pengene sine. Vi har vært der nå og bedt dem reise, sier Aaltvedt.

Aaltvedt forteller at flesteparten av de omreisende håndverkerne som er involvert i slike saker har opprinnelse fra Øst-Europa og målgruppen er eldre mennesker.

Les også: Politiet advarer mot utenlandske steinleggere

Vanlig på sommeren

– I Telemark er det vanlig på denne tiden av året. Slike saker dukker opp hvert år, sier Aaltvedt.

Han oppfordrer folk til å vurdere nøye før de gjør avtaler med omreisende håndverkere, men innrømmer at det likevel kan være vanskelig å avgjøre om de er pålitelige.

– Det er sikkert veldig vanskelig, men politiets anbefaling er at man ringer en lokal håndverker som du kjenner til at har papirene i orden, eller som er anbefalt av venner og kjente og som er registrert, sier Aaltvedt.

Laster Twitter-innhold