Svenske vant juniorrittet

Svenske Hampus Anderberg vant Grenland Grand Prix for juniorer. Daniel Jaerson fra Grenland sykleklubb ble beste Telemarking.

Grenland Grand Prix, sykkelløp

Svenske Hampus Anderberg vant Grenland Grand Prix for juniorer.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

–Det var en veldig bra prestasjon av Daniel Jaerson. Han var med i en velt tidlig i rittet, så laget måtte jobbe godt for å komme tilbake. Imponerende å klare en så bra sluttplassering, sier Petter Ellefsen i Grenland sykleklubb.

Petter Ellefsen, Grenland sykleklubb

Petter Ellefsen skryter av innsatsen til juniorrytterne i Grenland sykleklubb.

140 ryttere kjempet om seieren i det 110 kilometer lange landeveisrittet som gikk i en rundløype mellom Skien og Porsgrunn.

Henrik Roe fra Grenland sykleklubb ble nummer ti. Svenske Hampus Anderberg vant også Korketrekker'n opp i går. Dermed ble det dobbeltseier for den svenske unggutten.

Les også: Norgeseliten i Grenland

Nummer fem

Helene Holte fra Grenland sykleklubb ble nummer fem i juniorklassen for kvinner. Mens Elise Aanes Johansen fra samme klubb ble nummer sju.

–Det er gode prestasjoner fra begge disse jentene, skryter Ellefsen.

Seniorrittet i gang

–Nå har seniorene begynt. De sykler til rundt klokka sju i kveld. De skal sykle 13 mil totalt, sier Petter Ellefsen.

180 rytter er i aksjon i seniorkonkurransen. Det har tidvis vært mye trafikk på veien i dag, men ifølge rittlederen har avviklingen godt bra.

–De fleste er tålmodig, men i perioder må folk belage seg på å vente litt. Foreløpog har det ikke vært noen ulykker. Bare noen mindre uhell i rittene, sier Ellefsen.