NRK Meny
Normal

Svekket beredskap til sommeren

Politiet tar seg ikke råd til sommervikarer.

Arrestasjon
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Politiet i Grenland kommer ikke til å ansette sommervikarer i år på grunn av pengemangel. Ferieavviklinga blir løst ved at de ansatte blir delt i tre puljer, mot to de siste årene.

- Krevende

Politistasjonssjef Geir Kjartan Lie sier det er krevende å få avviklet ferien uten vikarer. Han mener likevel at politiberedskapen ikke blir svekka.

- I Kragerø er det ansatt åtte sommervikarer. I Øvre Telemark, Midt - og Vest-Telemark vil det bli vurdert å sette inn vikarer, sier personalsjef Gry Saglid Solstad.

 • 9.500 kroner i bot for råkjøring

  En mann i 30-åra er i Nedre Telemark tingrett dømt til å betale en bot på 9500 kroner for å ha kjørt for fort på E18 i Bamble. Farten ble målt til 97 km i timen i 70-sona.

 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK