NRK Meny
Normal

– Nå er kjøreforholdene svært vanskelige

Det har vært flere utforkjøringer både med personbiler og vogntog på Østlandet i formiddagstimene. Politiet har det så travelt med å bistå at de ikke rekker over alt.

E134 Haukelifjell

Dette er E134 over Haukelifjell tirsdag formiddag.

Nå oppfordrer de bilistene som må ut å kjøre på Østlandet om å ta det svært forsiktig.

– Akkurat nå er forholdene veldig vanskelige. Vi oppfordrer alle som er ute og kjører, eller som må ut å kjøre, til å ta det veldig med ro, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Jan Olaf Jansen til NRK.no.

Han gjentar beskjeden politiet kom med til alle bilister i går; – Avpass farten etter forholdene.

Svært travelt

Han forteller om svært travle dager for politiet, og dagen i dag er ikke noe unntak.

– Vi rekker rett og slett ikke over alt. I dag har vi fått inn svært mange meldinger om vogntog som står fast i bakker og biler som har kjørt utfor. Til alt hell har det ikke vært alvorlige personskader. Loggen vår er smekkfull, sier Jansen.

Glatt ved Bamble

Slik ser det ut på E18 gjennom Bamble

Foto: Knut Rinden

Også i dag oppfordrer politiet folk til å la bilen stå, om de ikke må ut.

– Det er såpass ille, at om ikke du må ut å kjøre, ville jeg latt det være, sier operasjonslederen.

Vanskelige forhold på fjellet

Også Vegtrafikksentralen kan melde om travle dager og mange meldinger. Ellen Lunde Rennesund, melder om mye snø og flere ufremkommelige veier. Spesielt i fjellet er det vanskelig.

– Vi har problemer i fjellet, men været kan man jo ikke gjøre så mye med. Vi oppfordrer bare folk til å sko seg riktig, kjøre forsiktig og holde avstand, sier hun.

Les også:

Status for fjellovergangene

Flere fjelloverganger er midlertidig eller helt stengt på grunn av uvær:

 • E134- Vågslidtunnelen – Liamyrane bom, på strekningen Haukelifjell: Åpnet for kolonnekjøring.
 • Rv7 Hardangervidda: Kolonnekjøring på grunn av uvær.
 • Rv9 Hovden-Haukeli: Kolonnekjøring på grunn av uvær.
 • Rv52 Hemsedalfjellet: Snø- og isdekke, stedvis redusert sikt. Kolonnekjøring kan innføres på kort varsel. Klokken 05:30 var det -10 grader og laber bris og kraftig snø.
 • Fv 50 Hol-Aurland: Stengt på grunn av uvær. Blir trolig ikke åpnet i dag.
 • Stordalen gir barna 25 milliarder

  En av landets største familieformuer ble overført til barna i går. Petter Stordalens formue på 25,1 milliarder kroner er nå i hendene til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20). Det skriver VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Bratsbergbanen fremdeles stengt

  Arbeidet med å utbedre feil på kjøreledningen på Bratsbergbanen er mer omfattende og tidkrevende enn Bane NOR trodde. Arbeidet fortsetter gjennom helgen. Målet er nå å gjenåpne banen mandag morgen.

 • Rettssak om ny jernbane

  Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

 • Brukerne vil hjelpe BK

  Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.