NRK Meny
Normal

REC gir Porsgrunn ny frist

Styret i REC har gitt fabrikken på Herøya en måneds frist, men legger ned i Glomfjord.

Ole Rindal, Knut Fiskarbekk, Helge Omnes, Jon Reidar Øya og Willy Solvik

REC-ansatte Fra venstre: Ole Rindal (f.v.), Knut Fiskarbekk, Helge Omnes, Jon Reidar Øya og Willy Solvik er letta etter allmøtet tirsdag morgen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Stemninga blant de REC-ansatte var letta men beherska da de like før klokka 09.00 kom ut av allmøtet på Herøya. Onsdag morgen ble det klart at produksjonen i Porsgrunn fortsetter. Foreløpig fram til mai i år.

Det betyr at 450 REC-ansatte og 90 SIC-ansatte på Herøya beholder jobbene sine. REC er SICs eneste kunde, og en nedleggelse av REC betyr slutten også for SIC.

Ole Enger

Konsernsjef Ole Enger i REC legger ned i Glomfjord men fortsetter i Telemark.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

– Vi skal bruke tida godt

Tillitsvalgt Rune Sørensen i REC sier at reaksjonene i allmøte var beherska positive.

– Det er en tøff måned vi går inn i, lik den vi har vært igjennom. Det som demper stemninga er nyheten om våre kollegaer i Glomfjord, der det er beslutta nedlagt.

– Nå får vi lov til å holde på en måned til. Vi skal fortsette med våre kostnadskutt og våre produktforbedringer. Det er en tillit fra konsernledelsen som vi skal bruke godt i ukene framover, sier Sørensen.

– Har du tro på at dere skal klare å redde alle arbeidsplassene på Herøya?

– Ja! Jeg har ikke mer å tillegge det, enn ja, sier Sørensen.

– En god dag for Telemark

– I dag gleder hele Telemark seg på vegne av REC Herøya. Beslutningen om ikke nå å legge ned driften ved REC i Porsgrunn betyr mye for fylket vårt. Det sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen i en kommentar til REC-styrets beslutning om videreføring av driften i Porsgrunn.

– Det er særlig grunn til å berømme de ansatte, tillitsvalgte og ledelsen ved REC-Herøya for sin stå-på vilje og omstillingsevne. Det er dette som har lagt grunnlaget for at driften nå videreføres, sier Riis-Johansen.

200 mister jobben

Samtidig er dette en tung dag i Glomsfjord . Vi kjenner godt de utfordringene lokalsamfunnet der nå møter, og føler med dem.