NRK Meny
Normal

Studentkantine vil til Bocuse d'Or

Noen steder smaker maten bedre enn andre steder. De som går på Høyskolen i Telemark er heldige. I dag var det tid for at sjeikene inntok skolekantina.

Noen steder smaker maten bedre enn andre steder. De som går på Høyskolen i Telemark er heldige. I dag var det tid for at sjeikene inntok skolekantina.

Studentkantine vil til Bocuse d'Or

Kafé Henrikke på Høyskolen i Telemark (HiT) er blitt tatt ut til semifinale i Tines matglede-bedrift-konkurranse.

Til sammen meldte over 60 bedrifter seg på konkurransen.

Siv Jakobsen

Siv Jakobsen har laget egyptiske retter til studentene i Porsgrunn

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

I dag kom fagjuryen som skal kåre Årets Matglede-bedrift til Porsgrunn. Ørjan Johannesen, som skal representere Norge i Bocuse d’Or i Lyon, er en av jurymedlemmene.

– Hver torsdag har vi hatt et tema. Og det har vi laget ut ifra det som har skjedd ute i verden. Da kongen hadde 75-årsdag, hadde vi fullt gallaantrekk her med krone på hodet. Og vi lagde en egen dessert som vi kalte "Søkkrike byjenter" istedenfor "Tilslørte bondepiker", sier Siv Jakobsen, daglig leder på Kafé Henrikke.

Ma'Loobet El Bedingan

Dagens tema var shake eller sjeik. Da ble det selvfølgelig laget milkshake og arabisk mat. Fra høyttaleranlegget i kafeen kunne man høre arabisk musikk. Og betjeningen kledde seg ut som arabiske sjeiker. Og da kan man ikke være sjenert.

– Her må man tørre å by litt på seg selv. Vår visjon er at mat og glede sammen blir suksess, sier Siv Jakobsen.

Sjeiker

Sjeike-faktoren var høy på kafé Henrikke i dag

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Dagens retter var Ma'Loobet El Bedingan, Murgh Tikka Makhani og Machi Curry. Noe for enhver smak. Og kassadamen ville ikke ha betalt i norske penger, men helst i gull, olje eller kameler.

Kai Roger Abrahamsen

Kai Roger Abrahamsen mener at Kafé Henrikke bør vinne konkurransen

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Setter pris på sjeikene

De fleste studentene setter pris på at kantinepersonellet gjør litt ekstra. Og de tror at kafeen har muligheter til å vinne.

– Jeg synes de gjør en veldig god jobb for at vi skal få god mat og god drikke. De er veldig på tema, og det gjør det litt mer spennende, sier kai Roger Abrahamsen, student for andre året ved HiT.

Vinnerne premieres med en reise til Lyon og Bocuse d’Or, der de får VIP-billetter til det prestisjetunge mesterskapet. Der vil de på nært hold kunne følge Ørjan Johannessens innsats for å forsvare Norges kulinariske ære.

– Har en reell mulighet

Og deler av juryen var i alle fall svært fornøyd med Kafé Henrikke, og det de serverte.

Pål Jetmundsen, TINEs matfaglige ansvarlige

Pål Jetmundsen, TINEs matfaglige ansvarlige

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– De har en reell mulighet. De er veldig forskjellig fra de andre bedriftene. Det er forskjell på hvordan de viser matglede. Her er det mye liv rundt servering, og det viser matglede, sier Pål Jetmundsen, TINEs matfaglige ansvarlige.

De andre bedriftene som har kommet til semifinale er Fazer Food Services, Sodexo KLP, Bergbys, Dr Holms Hotel, Oset Høyfjellshotell, Wilberg avd. Måltidets Hus, Albatross avd. Lagerveien, Albatross avd. Rieber, Albatross avd. Frende Forsikring og Thon Hotel Bergen Airport.

Servering

Hemmelighetsfulle sjeiker serverer studenter i Porsgrunn. Betalingen foregår i gull, olje eller kameler.

Foto: Berit Heggholmen / NRK