NRK Meny
Normal

Strømløse etter lynnedslag og streik

Lynet slo ned like etter at streiken i energibransjen startet. Fastboende og hyttefolk må klare seg uten strøm på ubestemt tid.

Lynnedslag

Lynnedslaget utenfor Kragerø fredag morgen tok strømmen til rundt 100 abonnenter.

Foto: Tipser

Atle Didrik Oppebøen må tømme fryseren. Han er en av flere strømabonnenter som kanskje må takle flere dager uten strøm.

Atle Didrik Oppebøen

Atle Didrik Oppebøen regner med at det tar tid før han får tilbake strømmen.

Foto: Privat

Geir Elsebutangen

Direktør Geir Elsebutangen sier det er lite de kan gjøre så lenge det er streik.

Foto: Roald Marker
– Vi har ikke vann heller, forteller han til NRK fredag kveld. Han er avhengig av en elektrisk pumpe for å få vann i huset.

Oppebøen innser at de har hatt maks uflaks på Portørhalvøya utenfor Kragerø. Bare et par timer etter at streiken startet, kom det et kraftig tordenvær over distriktet. Da ble det bokstavelig talt mørkt for de fastboende og de mange hytteeierne.

Kan ikke fikse strømmen nå

Direktør Geir Elsebutangen i Kragerø Energi sier at de har en vakt som har undersøkt trafostasjonene etter strømbruddet. To av seks trafostasjoner har så store ødeleggelser etter lynnedslaget at de ikke har mulighet til å reparere dette under streiken.

– Jeg har sendt en søknad til streikekomiteen om å få rette opp dette. Så lenge det ikke går ut over liv og helse, skjer det nok ikke noe med det første.

Mange har ringt vakttelefonen i løpet av dagen. Det var rundt 100 abonnenter som mistet strømmen, men etter en justering i fire av trafostasjonene, er det cirka 20 som har mørklagte hus og hytter.

Atle Didrik Oppebøen er litt oppgitt, men ikke sur.

– Leve streikeretten, sier Atle Didrik Oppebøen, og han mener det.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.