Nedsnødd overvåking av veiene

Mange webkameraer langs veiene har gått i svart etter strømbrudd. Tung, våt snø er en utfordring for dem som skal holde øye med trafikken.

Fylkesvei 353 Brumyrdal

Fylkesvei 353 i Brumyrdal i Bamble er bare delvis synlig for Veitrafikksentralen søndag morgen.

Foto: Webkamera/Statens vegvesen

Til daglig har de over 1.000 kameraer som viser veier i Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder-fylkene. Det er til stor hjelp for å se flyt i trafikken. Etter det kraftige snøfallet det siste døgnet er det mindre hjelp å få av disse kameraene.

– Strømbrudd flere steder langs kystkommunene i Telemark og Agder-fylkene gir svarte skjermer, forteller trafikkoperatør Jan Molteberg.

Han fortviler allikevel ikke. Veitrafikksentralen i Porsgrunn får informasjon fra brøytemannskaper og andre som er ute på veiene. Publikum gir også tilbakemeldinger. Mannskaper skal ut etter hvert og fjerne snøen fra kameralinser som er helt eller delvis dekket til.

– Det er litt glatt noen steder, men det er først og fremst godt vinterføre, sier Molteberg.

Følg med på trafikken der du er

Jobber med strømmen

Søndag morgen var over 3.000 husstander uten strøm i Bamble, Porsgrunn, Skien og Siljan. I Vestfold våknet over 2.000 av Skagerak Energis kunder til kalde hus og mørke lamper. Agder Energi melder om over 10.000 husstander på Sørlandet uten strøm. Sterk vind og tung snø har falt over linjenettet mange steder.

Energiselskapene jobber med å få reparert strømnettet, men det er vanskelig å komme fram flere steder på grunn av snømassene.

Yr gir deg oversikt over været

Kamera ute av drift

Ikke noe informasjon å hente her nå. Statens vegvesen har webkameraer en rekke steder langs både store og små veier.

Foto: Webkamera/Statens vegvesen