Kvistkrangel fortsetter

Striden om merkingen av skiløypa mellom Hellevassbu og Haukeliseter på Hardangervidda fortsetter. Heller ikke i år er kvistene i løypene fjernet.

Grunneier Einar Apeland i Vinje mener Oslo og omegn turistforening heller ikke i år har fjernet kvistene innen fristen som var første helg etter påske. Og det er Apeland overrasket over.

- Ja dette synes jeg var veldig rart. De har jo sagt at de skulle skjerpe seg, men det er jo tydelig at det ikke fungerer, sier Apeland.

Vil varsle direktoratet

I fjor var det uklart når kvistene ble fjernet, men direktoratet for naturforvaltning ga likevel i vinter turistforeningen en advarsel fordi de hadde somlet, og at unnskyldninger som at kvistene hadde fryst fast ikke holdt.

Nå har Einar Apeland tatt bilder av kvister som stod opp fjorten dager etter fristen, og kvister som lå på bakken, også det avtalebrudd, senest på fredag. Nå vil han varsle direktoratet.

- Jeg må si i fra til direktoratet. Avtalen er ikke oppfylt, sier Apeland.

Andre har satt opp kvistene

Jan Erik Reiten i Den norske turistforening, sier at denne saken i grunn har blitt merkelig. Han sier de tok ned kvistene den første lørdagen etter påske, men antyder at andre kan ha satt kvistene opp igjen.

- I etterkant viser det seg at det er noen som har satt opp igjen kvistene. Jeg tror jo at det kan være skiløpere som mener at det burde ha vært kvister i løypene, sier Reiten.

- Skjønner du frustrasjonen?

- Jeg skjønner at grunneierne forventer at vi skal gjøre som vi har sagt, men vi har gjort så godt vi har kunnet, sier Reiten.