NRK Meny

Strafferabatt for lærer

En 66 år gammel lærer er dømt til fengsel i seks måneder for å ha befølt en 13 år gammel elev på brystene, skriver Varden. Overgrepene ble avslørt da jenta betrodde seg til psykologen sin. 45 dager av dommen er ubetinget og må sones. I tillegg må han betale jenta en oppreisning på 50.000 kroner. Læreren fikk strafferabatt fordi saken var blitt gammel. Det tok 14 måneder fra psykologen anmeldte overgrepet til 66-åringen ble avhørt av politiet.

 • Vil legge ned Facebook-side

  Ordførar Bjørn Sverre Birkeland i Tinn oppmodar redaktøren om å legge ned Facebook-sida Rjukan og Tinn inn i framtida. Ordføraren meiner sida har blitt eit forum for sutring og personåtak, skriv Rjukan Arbeiderblad.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Snøskredfaren nedgradert

  Etter ein periode med vesentleg snøskredfare i Vest-Telemark, er no faren nedgradert til moderat. NVE rår likevel folk til å vere varsame i bratte område.

 • Tjue skadde i trafikken i januar


  Tjue personar blei skadde i trafikkulukker i Telemark i januar. I same periode i fjor blei 8 personar skadde, syner tal frå Statistisk sentralbyrå. Tala syner at ingen miste livet i trafikken i Telemark i januar.

 • Arrestert etter hærverk

  Ein mann er arrestert, mistenkt for å ha gjort skadeverk på ni bilar hjå ein bilforhandlar på Kjørbekk. Frontrutene på førarsida er knust, og bilane har i tillegg skader i lakken, melder politiet.