NRK Meny
Normal

Zekhnini debuterte for Fiorentina

Rafik Zekhnini fikk sin offisielle Fiorentina-debut på første forsøk. Norges eneste Serie A-spiller slapp til mot slutten av 0-3-tapet borte mot Inter.

Rafik Zekhnini

SERIE A-DEBUT: Rafik Zekhnini debuterte i Serie A for Fiorentina søndag. Her er han fra tiden i Odd.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en tung kveld for Fiorentina i den italienske ligaåpningen, men Zekhnini kunne i det minste glede seg over å ha tatt og følt på Serie A-fotballen allerede i første serierunde.

19-åringen slapp til da klokka viste 80 minutter. Da var kampen for lengst kjørt for gjestene fra Firenze.

Oppgjøret var knapt fem minutter gammelt da Mauro Icardi gikk i bakken etter en klønete involvering fra Fiorentina-kaptein Davide Astori.

Straffespark ble dømt, og Icardi ville selv prøve seg fra ellevemetersmerket. Inters argentinske storscorer plasserte ballen sikkert forbi Viola-keeperen.

Preget

Gjestene var tydelig preget av sjokkstarten. Inter rullet opp det ene angrepet etter det andre, og det var bare et tidsspørsmål når 2-0-målet ville komme. Hjemmefansen måtte ikke vente lenge. Icardi timet løpet sitt perfekt og headet ballen i nettmaskene.

Inter fortsatte å dominere kampen, og i det 79. minutt la Ivan Perisic på til 3-0. Rett etter kom Zekhnini innpå.

Salget av unggutten ga Odd snaut 20 millioner kroner.

Byrival Milan ville ikke være noe dårligere enn Inter søndag kveld. Med overtallsspill i nesten hele kampen cruiset laget inn til en 3-0-seier over Crotone. Franck Yannick Kessie (straffe), Patrick Cutrone og Suso scoret målene.

Hjemmelaget fikk Federico Ceccherini utvist etter bare fem minutter.

Roma vant

Tidligere Manchester City-spiller Aleksandar Kolarov ble på sin side matchvinner da Roma sesongåpnet med 1-0-seier mot Atalanta.

31-åringen ble Roma-spiller i sommer etter å ha kommet fra Manchester City. Kolarov har tidligere spilt Serie A-fotball for Lazio, som er Romas byrival. Serberen kom til City i 2010.

Søndag fikk serberen sjansen fra start i sin nye klubb i serieåpningen, og som frisparktaker etter 31 minutter mot Atalanta. Venstrebacken svarte med å banke ballen under muren og i det høyre hjørnet til 1-0.

Det ble kampens eneste mål, og forrige sesongs serietoer startet dermed sesongen med tre poeng mot Atalanta, som ble nummer fire på tabellen forrige sesong.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ti avgangar på TimeEkspressen

  Frå 8. januar det blir ti avgangar i døgnet tur-retur Notodden–Oslo. Det stadfestar tilsette i TimeEkspressen Linje 1 til Telen. Trafikkleiar Torolf Kasin seier det blir ti avgangar mot seksten som det er i dag. I helgene blir det inga forandring.