NRK Meny
Normal

Zekhnini debuterte for Fiorentina

Rafik Zekhnini fikk sin offisielle Fiorentina-debut på første forsøk. Norges eneste Serie A-spiller slapp til mot slutten av 0-3-tapet borte mot Inter.

Rafik Zekhnini

SERIE A-DEBUT: Rafik Zekhnini debuterte i Serie A for Fiorentina søndag. Her er han fra tiden i Odd.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en tung kveld for Fiorentina i den italienske ligaåpningen, men Zekhnini kunne i det minste glede seg over å ha tatt og følt på Serie A-fotballen allerede i første serierunde.

19-åringen slapp til da klokka viste 80 minutter. Da var kampen for lengst kjørt for gjestene fra Firenze.

Oppgjøret var knapt fem minutter gammelt da Mauro Icardi gikk i bakken etter en klønete involvering fra Fiorentina-kaptein Davide Astori.

Straffespark ble dømt, og Icardi ville selv prøve seg fra ellevemetersmerket. Inters argentinske storscorer plasserte ballen sikkert forbi Viola-keeperen.

Preget

Gjestene var tydelig preget av sjokkstarten. Inter rullet opp det ene angrepet etter det andre, og det var bare et tidsspørsmål når 2-0-målet ville komme. Hjemmefansen måtte ikke vente lenge. Icardi timet løpet sitt perfekt og headet ballen i nettmaskene.

Inter fortsatte å dominere kampen, og i det 79. minutt la Ivan Perisic på til 3-0. Rett etter kom Zekhnini innpå.

Salget av unggutten ga Odd snaut 20 millioner kroner.

Byrival Milan ville ikke være noe dårligere enn Inter søndag kveld. Med overtallsspill i nesten hele kampen cruiset laget inn til en 3-0-seier over Crotone. Franck Yannick Kessie (straffe), Patrick Cutrone og Suso scoret målene.

Hjemmelaget fikk Federico Ceccherini utvist etter bare fem minutter.

Roma vant

Tidligere Manchester City-spiller Aleksandar Kolarov ble på sin side matchvinner da Roma sesongåpnet med 1-0-seier mot Atalanta.

31-åringen ble Roma-spiller i sommer etter å ha kommet fra Manchester City. Kolarov har tidligere spilt Serie A-fotball for Lazio, som er Romas byrival. Serberen kom til City i 2010.

Søndag fikk serberen sjansen fra start i sin nye klubb i serieåpningen, og som frisparktaker etter 31 minutter mot Atalanta. Venstrebacken svarte med å banke ballen under muren og i det høyre hjørnet til 1-0.

Det ble kampens eneste mål, og forrige sesongs serietoer startet dermed sesongen med tre poeng mot Atalanta, som ble nummer fire på tabellen forrige sesong.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.