NRK Meny
Normal

Zekhnini debuterte for Fiorentina

Rafik Zekhnini fikk sin offisielle Fiorentina-debut på første forsøk. Norges eneste Serie A-spiller slapp til mot slutten av 0-3-tapet borte mot Inter.

Rafik Zekhnini

SERIE A-DEBUT: Rafik Zekhnini debuterte i Serie A for Fiorentina søndag. Her er han fra tiden i Odd.

Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble en tung kveld for Fiorentina i den italienske ligaåpningen, men Zekhnini kunne i det minste glede seg over å ha tatt og følt på Serie A-fotballen allerede i første serierunde.

19-åringen slapp til da klokka viste 80 minutter. Da var kampen for lengst kjørt for gjestene fra Firenze.

Oppgjøret var knapt fem minutter gammelt da Mauro Icardi gikk i bakken etter en klønete involvering fra Fiorentina-kaptein Davide Astori.

Straffespark ble dømt, og Icardi ville selv prøve seg fra ellevemetersmerket. Inters argentinske storscorer plasserte ballen sikkert forbi Viola-keeperen.

Preget

Gjestene var tydelig preget av sjokkstarten. Inter rullet opp det ene angrepet etter det andre, og det var bare et tidsspørsmål når 2-0-målet ville komme. Hjemmefansen måtte ikke vente lenge. Icardi timet løpet sitt perfekt og headet ballen i nettmaskene.

Inter fortsatte å dominere kampen, og i det 79. minutt la Ivan Perisic på til 3-0. Rett etter kom Zekhnini innpå.

Salget av unggutten ga Odd snaut 20 millioner kroner.

Byrival Milan ville ikke være noe dårligere enn Inter søndag kveld. Med overtallsspill i nesten hele kampen cruiset laget inn til en 3-0-seier over Crotone. Franck Yannick Kessie (straffe), Patrick Cutrone og Suso scoret målene.

Hjemmelaget fikk Federico Ceccherini utvist etter bare fem minutter.

Roma vant

Tidligere Manchester City-spiller Aleksandar Kolarov ble på sin side matchvinner da Roma sesongåpnet med 1-0-seier mot Atalanta.

31-åringen ble Roma-spiller i sommer etter å ha kommet fra Manchester City. Kolarov har tidligere spilt Serie A-fotball for Lazio, som er Romas byrival. Serberen kom til City i 2010.

Søndag fikk serberen sjansen fra start i sin nye klubb i serieåpningen, og som frisparktaker etter 31 minutter mot Atalanta. Venstrebacken svarte med å banke ballen under muren og i det høyre hjørnet til 1-0.

Det ble kampens eneste mål, og forrige sesongs serietoer startet dermed sesongen med tre poeng mot Atalanta, som ble nummer fire på tabellen forrige sesong.

Laster innhold, vennligst vent..
 • Kraftkommuner kan tape store penger

  200 kraftkommuner kan tape mellom 350 og 400 millioner kroner. Regjeringen foreslår ingen endringer i renta som brukes til å vurdere verdien på kraftverk. Dermed får kommunene mindre penger i eiendomsskatt. Det kan føre til tjenestekutt for kommunene.

 • Vil utrede felles legevakt

  Porsgrunn har sagt ja til å bli med i et forprosjekt om felles interkommunal legevakt i Grenland, skriver Varden. I utvalget for helse og omsorg i Porsgrunn, var det 7 mot 4 stemmer for en slik utredning. Høyre, Frp og By og Nærmiljøpartiet stemte imot.

 • Ønsker bro over Porsgrunnselva

  Flertallet av politikerne i Porsgrunn er positive til en ny bro over Porsgrunnselva. Det skriver fylkesavisene. De ønsker å knytte bydelene sammen, og mener brua bør gå mellom Moldhaugen og Reynoldsparken.

 • Anmeldt for promillekjøring

  En mann i 20-åra er anmeldt for promillekjøring på E18 ved Auråen i Kragerø, melder politiet. En mann i 50-åra er anmeldt for kjøring uten førerkort ved samme sted.