Det gamle kjøttet er funnet i Restauranten Sjøkroa og dagligvareforretningen Meny i Valle.
Byveterinær Jan Egil Aronsen sier at han er overrasket over at det er funnet så mye gammelt kjøtt i området.
Det er gjort store beslag ved Meny og Restaurant Sjøkroa på Valle.
Næringsmiddeltilsynet har kontrollert 11 restauranter og to dagligvareforretninger. To tredeler av kontrollene ga tilfredsstillende resultat.
I dagligvareforretningen på Valle ble det funnet 70-80 kilo ferskvare som hadde vært frosset ned og således var ureglementert behandlet.
300 kilo kjøtt
I kjelleren på Restaurant Sjøkroa ble det funnet 300 kilo kjøtt som var frosset ned eller frossenvarer som var gått ut på dato. Byveterinæren sier at det er overraskende mye kjøtt. Dette ble beslaglagt og sendt til destruksjon.
- I dag er det ingen problemer verken ved restauranten eller i dagligvareforretningen på Valle, sier Aronsen.
- Hvorfor blir kontrollene omtalt i forkant?
- Det har ikke vært bevisst fra vår side. På sett og vis er det medias fortjeneste. Men jeg ser ikke bort fra at effekten av annonserte kampanjer kan være like bra, sier han.
Tips fra publikum
Jan Erik Aronsen antyder at Næringsmiddeltilsynet kanskje kan være strengere i sine reaksjoner, men at reaksjonsnivået bør diskuteres med andre tilsyn og Statens Næringsmiddeltilsyn før praksis blir endret. Han sier også at den forhåndsomtalte kontrollen har ført til at tilsynet daglig får inn tips fra publikum - tips som vil bli fulgt opp.
Eieren tilbakeviser
Eieren av Meny-butikken og Sjøkroa, Bernt Erik Andersen, tilbakeviser kategorisk påstandene fra Næringsmiddeltilsynet. Han sier at det aldri har vært solgt gammelt kjøtt i butikken, og at man alltid har vært opptatt av å selge ferske varer. Kjøttet som ble funnet i Sjøkroa og som ikke tilfredsstilte kravene til Næringsmiddeltilsynet, var til privat bruk.
Veritas-kontroll
Menykjeden hevder i en pressemelding at påleggene som ble kommentert i Næringsmiddeltilsynets rapport skrevet 28. november ble utbedret 29. november. Dette dreide seg om innfrysing av 90,36 kilo kjøtt.
- Vi vil sammen med Næringsmiddeltilsynet og Det Norske Veritas besøke butikken umiddelbart, sier Per Roskifte, informasjonssjef i NorgesGruppen.
Kjeden har engasjert Det Norske Veritas for å gjennomføre en uavhengig gjennomgang av kvalitetsrutinene i samtlige Meny-butikker. Dette arbeidet startet sist fredag.