NRK Meny
Normal

Storsatsing på Telemark største attraksjon

SKIEN(NRK): Ukepass er et tilbud som skal få flere til å velge en tur på Telemarkskanalen.

Telemark får nye bilder

M/S Victoria på vei opp Telemarkskanalen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Vi ønsker å få enda flere turister til Telemark, men også at de skal bli i fylket for å oppleve hva vi har å tilby, sier prosjektkoordinator i Telemark regionalpark Frida Sviland.

Tre mål for sesongen

Telemarkskanalen regionalpark har som mål å få frem aktivitetene turistene kan oppleve langs kanalen og synliggjøre reisemålet ved å forbedre reisebøker og skilting. Sviland forteller at de skal legge bedre til rette for at Vrangfoss Slusepark skal kunne ta imot større grupper.

– Det er så mye en kan se å oppleve langs kanalen. Fruktbygda i Sauherad, kulturarv i Ulefoss og kultur- og vandring i Vest- Telemark. Enten du ønsker å gå, sykle eller padle i kano eller kajakk, sier Frida Sviland.

Frida Sviland

prosjektkoordinator i Telemark regionalpark Frida Sviland.

Foto: Malin Nygaard / NRK

Viktig for fylket

Regionalparken har søkt og fått støtte både kommunalt og privat hold. Mesteparten av pengene vil gå med på og forbedre informasjonen om Telemarkskanalen i reiselivsbrosjyrer og bøker. Og sørge for bedre skilting til slusene, og attraksjonene langs kanalen, forteller Sviland.

– Hva ønsker dere å oppnå med dette?

– Vi har kalt dette prosjektet for Telemarkskanalen - en synligere attraksjon. Ønske er jo å synliggjøre og trekke så mange turister til fylket og Telemarkskanalen som mulig.

M/S Henrik Ibsen, M/S Victoria

M/S Henrik Ibsen og M/S Victoria ligger til kai i Skien.

Foto: Malin Nygaard / NRK

Mer enn bare en båttur

– Vi ønsker at folk kommer flere ganger. At de trives og ønsker å være her lenger, og at ikke det bare er en båttur du tar en gang i livet.

Og det nye for året er at turistene kan kjøpe et ukespass, slik at de kan hoppe av og på hvor de måtte ønske. Sviland synes det er en super mulighet til å se de mange attraksjonene.

Hvorfor er dette så viktig for Telemark?

– Fordi Telemarkskanalen er en av de viktigste attraksjonene i Telemark. Det spesielle er at den starter ved havet og strekker seg helt opp i fjellet, avslutter Sviland.

Kanalbåtsesongen starter 18. mai.