NRK Meny
Normal

Storsatsing på Telemark største attraksjon

SKIEN(NRK): Ukepass er et tilbud som skal få flere til å velge en tur på Telemarkskanalen.

Telemark får nye bilder

M/S Victoria på vei opp Telemarkskanalen.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Vi ønsker å få enda flere turister til Telemark, men også at de skal bli i fylket for å oppleve hva vi har å tilby, sier prosjektkoordinator i Telemark regionalpark Frida Sviland.

Tre mål for sesongen

Telemarkskanalen regionalpark har som mål å få frem aktivitetene turistene kan oppleve langs kanalen og synliggjøre reisemålet ved å forbedre reisebøker og skilting. Sviland forteller at de skal legge bedre til rette for at Vrangfoss Slusepark skal kunne ta imot større grupper.

– Det er så mye en kan se å oppleve langs kanalen. Fruktbygda i Sauherad, kulturarv i Ulefoss og kultur- og vandring i Vest- Telemark. Enten du ønsker å gå, sykle eller padle i kano eller kajakk, sier Frida Sviland.

Frida Sviland

prosjektkoordinator i Telemark regionalpark Frida Sviland.

Foto: Malin Nygaard / NRK

Viktig for fylket

Regionalparken har søkt og fått støtte både kommunalt og privat hold. Mesteparten av pengene vil gå med på og forbedre informasjonen om Telemarkskanalen i reiselivsbrosjyrer og bøker. Og sørge for bedre skilting til slusene, og attraksjonene langs kanalen, forteller Sviland.

– Hva ønsker dere å oppnå med dette?

– Vi har kalt dette prosjektet for Telemarkskanalen - en synligere attraksjon. Ønske er jo å synliggjøre og trekke så mange turister til fylket og Telemarkskanalen som mulig.

M/S Henrik Ibsen, M/S Victoria

M/S Henrik Ibsen og M/S Victoria ligger til kai i Skien.

Foto: Malin Nygaard / NRK

Mer enn bare en båttur

– Vi ønsker at folk kommer flere ganger. At de trives og ønsker å være her lenger, og at ikke det bare er en båttur du tar en gang i livet.

Og det nye for året er at turistene kan kjøpe et ukespass, slik at de kan hoppe av og på hvor de måtte ønske. Sviland synes det er en super mulighet til å se de mange attraksjonene.

Hvorfor er dette så viktig for Telemark?

– Fordi Telemarkskanalen er en av de viktigste attraksjonene i Telemark. Det spesielle er at den starter ved havet og strekker seg helt opp i fjellet, avslutter Sviland.

Kanalbåtsesongen starter 18. mai.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett
 • Fikk tur over Skien

  Fem luftballonger fløy i dag over Skien. For en av dem som var med ble det hele en stor overraskelse. Helena Byggstøyl trodde egentlig at hun skulle på skitur, men ble lurt av kjæresten. Han hadde planlagt en luftballongtur over Skien. Turen endte med en god landing på en gangsti rett ved Børsesjø.

  Luftballong over Skien.
  Foto: Helena Louisa Byggstøyl / privat
 • Tog sperrer linjen på Vestfoldbanen

  Togstrekningen mellom Larvik og Skien er stengt for togtrafikk. Det forteller NSB. Grunnen er at et tog sperrer linjen. Reisende må regne med forsinkelser og innstillinger. NSB skriver på sine nettsider at de organiserer busstransport på den stengte strekningen.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet