NRK Meny
Normal

Store tap etter brannen

– Jeg har mistet dyr som hang inne på slakteriet og vanvittig mye frossenvarer som var klare for levering. Låvebrannen i Siljan i går kveld rammet hjorteoppdretter, Morten Nystad, hardt.

Brann

STORE TAP: Morten Nystad tapte mye i brannen.

Nå er det bare å brette opp ermene og starte fra bunnen av igjen. Det er dette jeg vil og dette jeg brenner for, sier Nystad.

Hjorteoppdretteren i Siljan opplevde å se mye av livsverket sitt forsvinne i et flammehav i går kveld. Det tok fyr i låven på gården der slakteriet og gårdsbutikken holdt til. I dag er det bare ruiner igjen.

Flere dyr som hang i slakteriet gikk opp i røyk, sammen med store partier frossenvarer som var klare for levering.

– I tillegg forsvant alt produksjonsutstyret. Både det som lå i gårdsbutikken og det som lå i kurslokalet. Det gikk heldigvis bra med dyrene, de trakk seg inn i skogen da brannen startet, sier Nystad

Morten Nystad og Arild Søntvedt

TAKKNEMLIG: Morten Nystad (t.h) er glad for all støtten han har fått etter at låven hans tok fyr.

Foto: Marie Roksund / NRK

Fått mye støtte

Nystad har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å hjelpe til etter brannen. Det setter han pris på.

– Det har vært voldsomt med støtteerklæringer her i dag, det er godt å vite at folk bryr seg, sier han.

I tillegg er Nystad takknemlig for den jobben brannvesenet gjorde. Brannvesenet klarte nemlig å hindre at brannen spredte seg til hovedhuset.

– Jeg er voldsomt imponert over innsatsen til brannvesenet. De gjorde en enorm innsats, sier han.

Det var rundt klokka 19.00 søndag kveld at nødetatene rykket ut til brannen i Siljan.

Laster Twitter-innhold
 • Til sykehus etter ulykke

  En ung mann fra Vinje er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Mannen fortalte politiet at det kom et dyr ut i veien og at han måtte kjøre unna. Politiet tviler på mannens forklaring og har tatt førerkortet.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.

 • Kjørte i rus uten førerkort

  En 35-åring har blitt satt i arrest mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand uten førerkort. Politiet stoppet personen på Kjørbekk i Skien.

 • Brøyt opp tre dørlåser på bil

  I natt ble det gjort innbrudd i en bil i Lunde. Gjerningspersonene brøyt opp tre dørlåser og stjal høyttalerne i bilen opplyser politiet.