NRK Meny
Normal

Store tap etter brannen

– Jeg har mistet dyr som hang inne på slakteriet og vanvittig mye frossenvarer som var klare for levering. Låvebrannen i Siljan i går kveld rammet hjorteoppdretter, Morten Nystad, hardt.

Brann

STORE TAP: Morten Nystad tapte mye i brannen.

Nå er det bare å brette opp ermene og starte fra bunnen av igjen. Det er dette jeg vil og dette jeg brenner for, sier Nystad.

Hjorteoppdretteren i Siljan opplevde å se mye av livsverket sitt forsvinne i et flammehav i går kveld. Det tok fyr i låven på gården der slakteriet og gårdsbutikken holdt til. I dag er det bare ruiner igjen.

Flere dyr som hang i slakteriet gikk opp i røyk, sammen med store partier frossenvarer som var klare for levering.

– I tillegg forsvant alt produksjonsutstyret. Både det som lå i gårdsbutikken og det som lå i kurslokalet. Det gikk heldigvis bra med dyrene, de trakk seg inn i skogen da brannen startet, sier Nystad

Morten Nystad og Arild Søntvedt

TAKKNEMLIG: Morten Nystad (t.h) er glad for all støtten han har fått etter at låven hans tok fyr.

Foto: Marie Roksund / NRK

Fått mye støtte

Nystad har fått mange henvendelser fra folk som ønsker å hjelpe til etter brannen. Det setter han pris på.

– Det har vært voldsomt med støtteerklæringer her i dag, det er godt å vite at folk bryr seg, sier han.

I tillegg er Nystad takknemlig for den jobben brannvesenet gjorde. Brannvesenet klarte nemlig å hindre at brannen spredte seg til hovedhuset.

– Jeg er voldsomt imponert over innsatsen til brannvesenet. De gjorde en enorm innsats, sier han.

Det var rundt klokka 19.00 søndag kveld at nødetatene rykket ut til brannen i Siljan.

Laster Twitter-innhold
 • Havnet i elva etter utforkjøring

  En varebil kjørte av veien ved Grova i Drangedal like før 18.00 tirsdag kveld. Bilen havnet på taket i ei elv. Det var to personer i bilen. Begge ble kjørt til akuttmottaket ved Sykehuset Telemark med ukjent skadeomfang, den ene i luftambulanse.

 • Powerhouse på vent

  Powerhouse-bygginga i Porsgrunn er utsett, skriv Varden. Bygginga av det elleve etasjar høge kontorbygget ved Frednesbrua skulle etter planen stå ferdig fyrste kvartal 2019. Nå blir det truleg forsinka med fleire månadar.

  Powerhouse i Porsgrunn
  Foto: R8
 • Dyrare søppel neste år

  Søppeldunken blir dyrare for nesten alle i Grenland frå nyttår. Den største auken kjem i Porsgrunn, skriv Varden. Anne Berit Steinseth i Grenland Renovasjon seier at det er kommunane som fastset prisane, og at dei vil variere frå år til år.

  Søppel, søppeldunker i Karasjok
  Foto: Dan Robert Larsen / NRK
 • Nytt akuttmottak på Notodden

  Sjukehuset på Notodden får eit nytt og betre akuttmottak. Frå midten av januar flyttar akuttmottaket til større lokale i fyrste etasje, noko som blir betre for både pasientar og tilsette, skriv sjukehuset i ei pressemelding.

  Sykehuset på Notodden
  Foto: Anne Lognvik / NRK