NRK Meny
Normal

Store røykskader etter husbrann

Et hus i Rjukan fikk store røyk- og vannskader etter en brann nyttårsaften.

Brann Rjukan

Brannvesenet lufter ut av huset etter at brannen i huset er slukket.

Foto: Lars Gunleiksrud

Politiet i Telemark meldte like før klokken ett tirsdag ettermiddag at nødetatene rykket ut til en husbrann i Tvergrot på Rjukan.

Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.

– Det er ikke mennesker i huset og brannvesenet har nå kontroll på brannen, fortalte operasjonsleder Jan Olaf Jahnsen i Telemark politidistrikt til NRK kl. 13.20.

Røyk- og vannskader

Klokken 13.35 meldte politiet at brannen var slukket

– Huset har store skader av sot og vann, sier operasjonsleder Aadne Røilid til NRK.

Ifølge politiet startet brannen trolig i kjelleren på huset.

Brann i akvarium

– Det står et akvarium i kjelleren som ble totalskadd i brannen. En mulig brannårsak kan være at det har begynt å brenne i det elektriske anlegget til akvariet, sier Røilid.

Men politiet kan ikke fastslå dette helt sikkert.

– Vi må først gjøre en åstedsundersøkelse, sier operasjonslederen.

 • Gjenganger fengsles

  Politiet vil be om at en mann på 25 år varetektsfengsles i fire uker på grunn av gjentagelsesfare. Han har 27 uoppgjorte saker med rettsvesenet, blant annet grovt tyveri, bruk og besittelse av narkotika og kjøring i ruset tilstand.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene