NRK Meny
Normal

Mer hets og mye ros

Maria Honerød har fått mange ulike tilbakemeldinger etter at politikeren fortalte om netthetsen.

Maria Honerød

Maria Honerød er glad for at hun fortalte om hvor ille det er når nettrollene ikke har noen sperrer.

Foto: Privat

– Kylling!

Det var en av reaksjonene 21-åringen fra Skien fikk etter at hun beskrev kraftige utsagn fra nettroll. Utsagn som var så ille at Arbeiderparti-politikeren ble skremt. Nå trekker hun seg fra politikken på grunn av den påkjenningen det har vært å få drapstrusler.

Dagen etter at dette ble kjent, oppsummerer hun at det har kommet mange hyggelige tilbakemeldinger, men noen fortsetter i samme duren som tidligere.

– Folk har ringt, sendt SMS og kommentert på Facebook og Twitter. Det har vært veldig fint, sier Honerød til NRK.

Maria Honerød fikk ekstra mange negative reaksjoner da hun frontet Bypakke Grenland. Hun forsvarte planen som fører til at bilister i Grenland må betale for flere bompasseringer i framtida.

Les bloggen hennes her

– Hemmelig plan

Alle har ikke reagert positivt. En person kommenterer at denne oppmerksomheten hun får nå, er en del av en hemmelig plan for å komme på Stortinget.

21-åringen ler. Hun kan ikke annet i dag når den verste hetsen har kommet litt på avstand. Det viktigste nå er at dette kan føre til mer oppmerksomhet rundt den netthetsen politikerne opplever.

En av de mange hyggelige kommentarene kommer fra Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre. Han oppmuntrer henne til å fortsette i AUF og partiet framover.

– Selvfølgelig er det stas, og litt overraskende, innrømmer 21-åringen som ikke vil være en hakkekylling.

Laster Twitter-innhold
 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.