Vei vasket bort etter ekstremregn

På grunn av ekstremt mye nedbør har veien over Reskjemheia mellom Notodden og Bø blitt vasket bort. Vegvesenet er på stedet med gravemaskiner.

Store oversvømmelser i Telemark

Store oversvømmelser i Telemark.

Veien er ukjørbar. En lastebil og gutt på moped ble tatt i et leirras på denne veien. Gutten ble reddet ut, mens lastebilen ble stående, opplyser vitner på stedet.

Statens vegvesen opplyser at veien er midlertidig stengt på grunn av oversvømmelse, og anbefaler omkjøring via fylkesvei 360 og riksvei 36.

Pumpekapasiteten sprengt

Det er kommet svært mye nedbør det siste døgnet. Det fører til problemer, blant annet på Notodden. Pumpeberedskapen i byen er sprengt.

– Det er mye vann i private kjellere, og offentlige bygg og kjøpesentre har også problemer. Pågangen er stor, og det jobbes med å få på plass mer pumpemateriell, opplyser 110 Telemark til NRK.

De vurderer å kalle inn hjelp fra Sivilforsvaret.

– Vi har foreløpig ikke fått noen henvendelse, men vi er klare dersom det skulle bli aktuelt, sier distriktssjefen for Sivilforsvaret i Telemark, Geir Mjøen.

Han forteller at de kan hjelpe med pumping av vann, bygging av demninger og trafikkdirigering, dersom nødetatene trenger hjelp.

Veien stengt mellom Bø og Notodden

Veien mellom Notodden og Bø er ikke kjørbar.

Foto: Elin K. Raukleiv

Store problemer

I mai i år var det også store problemer på Notodden etter kraftig regn. En av konsekvensene var at måtte flyplassen stenge.

De store nedbørsmengdene har også ført til at ei bru har rast ut på veien mot Blomstali i Tørdal. Dette er en privat vei.

– To husstander har ikke veiforbindelse etter dette, opplyser Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark.