NRK Meny
Normal

Stordalen frir til hjembyen på folkemøte

Hotellkonge og investor Petter Stordalen fra Porsgrunn stiller på folkemøte i Ælvespeilet onsdag kveld.

Petter Stordalen

Petter Stordalen sier han har store planer for hjembyen sin fremover.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Bakgrunnen for møtet er en orientering om utviklingsplanene i Porsgrunn sentrum de nærmeste årene, skriver Ælvespeilet selv på nettsidene sine.

– Jeg har aldri flytta helt ut av Grenland, og ønsker spesielt å løfte Porsgrunn inn i fremtida, sier Petter Stordalen til NRK onsdag morgen.

Hotelleieren, med selskapet sitt Sektor Gruppen, har planer om å ruste opp området rundt kjøpesenteret Down Town, også kalt Franklintorget, skriver Varden i dag.

– Jeg kan lukke øynene og se hele byen for meg. Det er fantastisk morsomt å komme tilbake, sier Petter Stordalen til avisa om planene han har.

Les også:

500 ekstra millioner

Det er ordfører Øystein Beyer som står bak folkemøtet, hvor det er gratis inngang. I invitasjonen står det følgende:

«Spennende og innovative trafikkløsninger, spenstige ideer for arealbruk, nye boliger, større kjøpesenter – en hel bydel skal renoveres og utbygges. Bak investeringene står Sektor Eiendom med Petter Stordalen i spissen».

Petter Stordalen

I fjor kjøpte Petter Stordalen tilbake Skjærgården Hotell og Badepark for 100 millioner kroner.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Petter Stordalen sier til NRK at han har investert en milliard kroner fra før, men er villig til å legge enda 500 millioner kroner i potten i prosjektet.

– Jeg synes området i nedre bydel har forvitret. Det er ikke så spennende lenger, og vi vil fornye det. Skal man ha en by som lever, må det være attraktivt, med et godt handelstilbud.

Hemmelighetsfull

Stordalen er relativt hemmelighetsfull om hvordan han vil fri til hjemfolket sitt, men sier han har ambisjoner om å gjøre hele Grenland mer attraktiv.

– Porsgrunn skal være først ute, og vise vei for andre byer. Jeg vil at flere skal flytte til Grenland, og ønsker å være med og realisere dette.

Foruten Porsgrunn, er han også tungt inne i handel og hotell i Skien og i Langesund i Bamble.