NRK Meny
Normal

Store verdier gikk tapt i gårdsbrann

Ingen personer ble skadet i en brann på et gårdsbruk i Uvdalsveien i Bø i Telemark natt til søndag. Brannen har ødelagt flere bygninger og landbruksmaskiner.

Brann på gårdsbruk i Bø

Det brøt ut brann på et gårdsbruk i Bø natt til søndag.

Foto: Ron Bruinvis

Flere bygninger på et gårdsbruk i Bø i Telemark brant ned til grunnen natt til søndag. Ingen personer ble skadd i brannen. En låve, to stabbur og et hus er gått tapt, men hovedhuset er reddet, opplyser politiet i Telemark.

– Låven på gården skal ha vært en av de største i sitt slag i Telemark, sier et vitne til brannen, Ron Bruinvis, til NRK.

Ifølge Bruinvis er også flere traktorer og landbruksmaskiner ødelagt av brannen.

– Store verdier er gått tapt i brannen, sier han.

Ifølge Norske Gardsbruk er et av loftene på Uvdal gård bygd før Svartedauen. Det var tidfestet av Riksantikvaren til 1325 og var fredet. Det andre er bygd før 1858.

Brann på gårdsbruk i Bø

Store verdier gikk tapt i brannen.

Foto: Ron Bruinvis

Kraftig tordenvær og lynnedslag

Brannmannskaper fra kommunene Bø, Nome og Sauherad bidro til at Brannvesenet fikk kontroll på brannen ved 02-tida.

– Det har vært kraftig tordenvær og lynnedslag i området, men vi kan ikke si noe sikkert om det forårsaket brannen, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Tre personer er registrert på adressen, men de var ikke hjemme da brannen brøt ut. Nødetatene rykket ut til det som først ble meldt som en skogbrann i området Eikjabygda sendt lørdag kveld, men det viste seg at det brant i bygninger i Uvdalsvegen utenfor Bø.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.

 • Notoddens kamp avlyst

  Notoddens treningskamp mot Åsane er avlyst grunnet sykdom i troppen og overvann på banen. Hele ni spillere er blitt syke. Kampen skulle egentlig startet klokken 16 i ettermiddag,