NRK Meny
Normal

Store verdier gikk tapt i gårdsbrann

Ingen personer ble skadet i en brann på et gårdsbruk i Uvdalsveien i Bø i Telemark natt til søndag. Brannen har ødelagt flere bygninger og landbruksmaskiner.

Brann på gårdsbruk i Bø

Det brøt ut brann på et gårdsbruk i Bø natt til søndag.

Foto: Ron Bruinvis

Flere bygninger på et gårdsbruk i Bø i Telemark brant ned til grunnen natt til søndag. Ingen personer ble skadd i brannen. En låve, to stabbur og et hus er gått tapt, men hovedhuset er reddet, opplyser politiet i Telemark.

– Låven på gården skal ha vært en av de største i sitt slag i Telemark, sier et vitne til brannen, Ron Bruinvis, til NRK.

Ifølge Bruinvis er også flere traktorer og landbruksmaskiner ødelagt av brannen.

– Store verdier er gått tapt i brannen, sier han.

Ifølge Norske Gardsbruk er et av loftene på Uvdal gård bygd før Svartedauen. Det var tidfestet av Riksantikvaren til 1325 og var fredet. Det andre er bygd før 1858.

Brann på gårdsbruk i Bø

Store verdier gikk tapt i brannen.

Foto: Ron Bruinvis

Kraftig tordenvær og lynnedslag

Brannmannskaper fra kommunene Bø, Nome og Sauherad bidro til at Brannvesenet fikk kontroll på brannen ved 02-tida.

– Det har vært kraftig tordenvær og lynnedslag i området, men vi kan ikke si noe sikkert om det forårsaket brannen, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Tre personer er registrert på adressen, men de var ikke hjemme da brannen brøt ut. Nødetatene rykket ut til det som først ble meldt som en skogbrann i området Eikjabygda sendt lørdag kveld, men det viste seg at det brant i bygninger i Uvdalsvegen utenfor Bø.

 • Se fredagens sending fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells fredag 19. januar 2018, klokken 18.55.
 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold