Usikkert for de ansatte på Geiteryggen

SKIEN (NRK): Ingen av de ansatte på Skien Lufthavn har fått oppsigelse, men de aller fleste ser seg om etter ny jobb.

Robin Lorentzen

Robin Lorentzen er lufthavnsbetjent i brann- og redning på Skien Lufthavn. Han er nødt til å finne en ny jobb etter det ble bestemt at Geiteryggen ikke lenger får drive med kommersiell drift.

Foto: Marie Roksund / NRK

Framtiden er usikker for de ansatte på Geiteryggen. Det er foreløpig ikke noen som har fått oppsigelse, men denne uka pakker den siste Widerøe-ansatte sammen tingene.

– Det er veldig rart. Jeg tror det egentlig ikke enda, sier Line Martinsen.

Hun har jobbet på flyplassen siden 1996, og har den siste tiden vært Widerøes stasjonssjef på Geiteryggen.

Line Martinsen

Line Martinsen har vært stasjonssjef for Widerøe, og har sin siste arbeidsdag på Skien Lufthavn fredag.

Foto: Marie Roksund / NRK

Siste Widerøe-fly

Det er en måned siden det siste Widerøe-flyet gikk fra Geiteryggen i Skien. Ti dager tidligere vedtok bystyret i Skien å avvikle den kommersielle driften ved Skien Lufthavn, etter at det ble klart at flyplassen ikke fikk statsstøtte.

– Stemningen blant de ansatte er nok litt trykket, sier lufthavnsjef Magne Ryggetangen.

Til sammen er det 23 personer som jobber i kafeteriaen, med sikkerheten, i tårnet, ved innsjekk, og i den daglige driften. Det er foreløpig bare Widerøe-ansatte som har fått klarsignal om at de ikke skal jobbe på Geiteryggen mer. De andre venter på oppsigelsen, men samtidig er det inntil videre viktig for de ansatte å holde fast ved at flyplassen fortsatt er i drift.

Det er fortsatt en teknisk operativ godkjenning på flyplassen, noe som innebærer at småfly og charterfly kan benytte seg av flybanen og flyplassen. Som for eksempel når Odd i dag skal fly til Sverige for å spille fotballkamp.

– Det er nettopp i slike tilfeller at det er viktig å drive med vedlikehold, sier Ryggetangen.

Må finne noe annet

Men selv om flyplassen har en teknisk operativ godkjenning, kan det gå lenge mellom hver gang et flyr tar av fra Skien Lufthavn. Derfor tror Ryggetangen det vil være en ganske annerledes hverdag der om et års tid.

– Det ligger jo i kortene. Bystyret har vedtatt å legge ned den kommersielle driften, så det sier seg selv at hvis man ikke drar en kanin opp av hatten, så er det nok andre ting som skjer her enn flytrafikk om et års tid, sier Ryggetangen.

En av dem som må finne noe annet innen den tid, er lufthavnsbetjent Robin Lorentzen.

– Jeg blir vel her ut året. Men noe mer enn det, vet jeg ikke, sier han.