NRK Meny
Normal

Stor skuffelse på Rjukan

Sykehusadministrasjonens forslag om å legge ned akut-tfunksjonene skapte sterke reaksjoner på Rjukan i dag.

Akutt og døgnfunksjon ved Rjukan Sykehus legges ned

Leder for Sykehusets venner på Rjukan sier de vil aksjoner stort mot nedleggelse av sykehuset.

Ledelsen ved Sykehuset Telemark går inn for å legge ned akuttfunksjonene på Rjukan og i Kragerø. Innstilling kan bli vedtatt på et styremøte om en uke.

Les også:

På Rjukan var reaksjonene blant sykehusets venner sterke da innstillingen ble kjent i dag.

– Det er ikke ord, det er bare en tomhet som står igjen. At man kan gjøre noe sånt med et veldrevet lokal sykehus, det sier Tove Køhn Hansen leder for Sykehusets venner på Rjukan.

Vil aksjonere

Lokalbefolkningen har fått låne et lokale midt i storgata. De røde hjertene er blitt et symbol på støtte til sykehuset. Med personlige historier om hva sykehuset har betydd for dem.

Bjørg Kåsa og Magnus Sjøberg ved Rjukan Sykehus

Bjørg Kåsa og Magnus Sjøberg ved Rjukan Sykehus

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Om en uke skal styret på Sykehuset Telemark ta den endelige beslutningen.
Sykehusets venner vil møte opp.

– Vi kommer til å aksjonere stort. Sier sykehuset hjelp oss, så er det ikke en sjel som blir igjen på Rjukan, sier Køhn Hansen.

– Kan koste liv

De ansatte på Rjukan Sykehus mener at beslutningen om nedleggelse bør vente til neste år. Da skal alle landets sykehus vurderes under ett.

– Jeg syns det er helt forferdelig. Jeg mener de bør vente på den nasjonale helseplanen, sier Bjørg Kåsa sykepleier Rjukan Sykehus.

Det ansatte er naturlig nok uenige med ledelsen om den faglige begrunnelsen for å legge ned sykehuset på Rjukan. De mener at sykehuset daglig viser at de er berettiget til å leve videre. Også etter styremøtet neste tirsdag.

– De som bestemmer å legge den Rjukan Sykehus, skal fortelle til å folket at pasienter kommer til å skade seg og i verste fall miste livet, ser Magnus Sjøberg, anestesilege Rjukan Sykehus.

 • Ber kommuner bestille jodtabletter

  Et kriseutvalg mener faren for atomulykker har økt. Nå ber Helsedirektoratet alle kommuner skaffe seg et lager av jodtabletter. Ved radioaktivitet kan jod hindre kreft i skjoldbruskkjertelen hos barn og ungdom.

 • Gallefos er den nye brannsjefen

  Morten Meen Gallefos er tilbudt jobben som brannsjef for det nye sammenslåtte brannvesenet i Porsgrunn, Bamble og Drangedal. Gallefos sier til PD at han er glad og ydmyk for tilbudet. Han fikk jobbtilbudet på mandag.

  Morten Meen Gallefos
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Flere hundre får fritak

  312 fra Telemark og 2500 personer i Norge har hittil fått fritak fra de nye strømmålerne av helsemessige grunner. De kundene som hittil har fått fritak, kommer til å få en strømmåler uten automatisk sender, melder TA

 • Foreslår å spare steinsirkel

  Nye Veier vil foreslå å legge ny E18 trasé gjennom Porsgrunn 140 meter lenger syd. Dette vil spare en steinsirkel fra eldre jernalder, og bli 100 millioner billigere enn de originale planene. Men seks bolighus og et næringsbygg vil måtte rives.