NRK Meny
Normal

Stor husbrann i Gvarv

Et bolighus i Gvarv i Sauherad kommune i Telemark har brent ned til grunnen.

Husbrann Gvarv

Ingen personer ble skadd.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

– Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokken 01.38 natt til søndag i Gamlegata i Gvarv, sier operasjonsleder Jan Olav Jansen i Telemark politidistrikt.

Politiet, brannvesen og ambulanse dro umiddelbart til stedet. Da de kom fram var huset overtent.

– Vi har nå jobbet på spreng for å finne ut om de som bor på stedet og vi har fått bekreftet at de er i god behold, sier Jansen til NRK.no.

Det såkalte Timdal-huset, er fra 1920-tallet og verneverdig.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent, og politiet skal etterforske saken videre.

 • Fikk Spellemannsprisen

  Anne Hytta fra Sauland i Hjartdal kommune fikk Spellemannsprisen i kategorien Folkemusikk/tradisjonsmusikk for 2017. Hytta har gått i hardingfeleopplæring hos blant andre Einar Løndal og Knut Buen. Hun fikk prisen for soloalbumet "Strimur".

  Anne Hytta
  Foto: Mona Møllebakken
 • 21 bøter

  Politiet i Telemark har hatt fartskontroll i Gransherad i dag. Resultatet ble 21 forelegg for høy fart. Høyeste hastighet ble målt til 72 kilometer i timen, i 50 sonen. En fører ble anmeldt.

  Fartskontroll
  Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK
 • Vil kaste ut Bombemann

  Borettslaget vil kaste ut mannen som er siktet for å oppbevare store mengder farlig sprengstoff i leiligheten sin. Det bekrefter advokat Ole Revhaug, som er engasjert av borettslaget på Vallemyrene, til Varden.

 • 13 792 uføre i Telemark

  12,7 prosent av befolkningen i Telemark er uføre. Per 31. desember 2017 var det registrert 13 792 mottakere av uføretrygd i Telemark. Det er en økning på 164 personer eller 1,2 prosent i forhold til samme periode i fjor, melder TA.