NRK Meny
Normal

Stoppet aksjehandelen med Grenland Group

Oslo Børs stoppet handelen med aksjer i Grenland Group fredag ettermiddag.

Grenland Group

Konsernsjef Hallgeeir Skogens skjebne blir trolig avgjort i løpet av fredag.

Foto: NRK

I en børsmelding heter det at det er varslet en melding fra selskapet om kort tid.

Kommunikasjonssjef ved Oslo Børs, Guro Steine forklarer hvorfor de stopper handelen med Grenland Group aksjene.

– Børspause blir innført når vi ser at prisingen i en aksje kan være usikker, eller det er informasjon som markedet må få, før man kan starte handelen igjen, sier hun.

Kritikk av konsernsjefen

Det hele startet 22.september i år ,da styret i Grenland Group informerte om kritikken av konsernsjefen i en børsmelding til Oslo Børs.

Også Arbeidstilsynet har nå engasjert seg i saken, og krever gjenpart av rapporten for å få avklart om det foreligger opplysninger om mulige brudd på arbeidsmiljøloven.

Hallgeir Skogen blir også gransket av Finanstilsynet for mulig brudd på varslingsplikten da Skogen-familien i desember i fjor reduserte sine indirekte eierandeler i Grenland Group fra 38 til 27 prosent.

NRK.no følger saken.

 • Fann sakna kvinne

  Kvinna på 92 år som var meldt sakna i Seljord er komen til rette. Ho er funnen av Røde Korsmannskap ikkje langt frå institusjon. Kvinna var kald, og blir sjekka på legevakt.

 • Kvinne sakna i Seljord

  Politiet etterlyser ei 92 år gamal kvinne, som er sakna frå ein institusjon i Seljord. Kvinna brukar rullator, opplyser politiet.

 • Mindre steinras på E134

  Det har gått eit mindre steinras på E134 mellom Seljord og Brunkeberg, melder politiet. Raset sperrar deler av den eine køyrebana. Vegtrafikksentralen er varsla.

 • Avtale om Krokan turisthytte

  Norsk Industriarbeidermuseum skal overta den gamle turisthytta på Krokan i Tinn for å utvikle eigedomen som eit historisk kulturminne. NIA har underteikna ein intensjonsavtale med Helbergstiftelsen om kjøp av Krokan, som har vore turisthytte sidan 1871.

  Krokan Turisthytte overtas av Norsk Industriarbeidermuseum
  Foto: Rita Engedalen, NIA