NRK Meny
Normal

Ras stengte Skotfossvegen

Det har gått et jord og steinras i Skotfossvegen i Skien. Vegen var en periode stengt ved Grøtsund.

– Det er både jord og steiner som har rast. Det er snakk om store steiner på rundt 10-15 kilo som har rast ut i veien, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Jørn Gustav Larsen.

Operasjonslederen sier det kan være mye nedbør det siste døgnet som har utløst raset.

Deler av Skottfossvegen er sikret etter tidligere ras på den aktuelle strekningen.

– Det har gått mange ras her tidligere, og vegen her jeg bor er sikret. Likevel er det jo sånn at ingen kan gjøre noe med naturkreftene, sier en beboer NRK.no har snakket med.

Skotfossvegen ble åpnet igjen ved 11-tiden søndag. Ifølge politiet vil det bli renset i skråningen på ett senere tidspunkt.

NRK.no oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...
 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes