NRK Meny
Normal

Funnet død i Stockholm

29 år gamle Steinar Bergh fra Siljan, som har vært savnet siden 24. januar, er funnet død i Sverige.

Bilder av savnede Steinar Bergh.

Steinar Bergh har vært savnet siden 24. januar. Nå skal han være funnet død i Stockholm.

Foto: Bildemontasje/Privat

Det er svensk politi som opplyser at Bergh ble funnet død i går, og de pårørende er varslet av norsk politi, skriver VG.

Svensk politi skriver på sine hjemmesider at det ikke er mistanke om noe kriminelt.

Politiet skriver dette på sin hjemmeside: «Den 7. april rundt 17.30-tiden ble en person funnet død i vannet utenfor Skeppsbron. Etter identifisering viste det seg at det er den 29-år gamle nordmannen som forsvant natt til den 24. januar».

– Han bar preg av å ha ligget lenge i vannet, sier Tom Eckerling, leder av savnet-gruppen i politiet i Stockholm til avisa Varden.

Leder av etterforskningsavdelingen ved Vestfold politidistrikt, Knut Erik Ågrav, sier de ble varsla av politiet i Stockholm i formiddag.

– Vi ble da bedt om å kontakte de pårørende og varsle om at han var funnet. Han er foreløpig identifisert via de kjennetegnene fra savnet-meldinga og avhørene som er tatt så langt.

Svensk politiet etterforsker saken nå, og det er begjært obduksjon av avdøde.

– Det er ingen synlige tegn eller ytre skader på avdøde.

Familien lette i ukevis

Flere familiemedlemmer og venner av avdøde deltok i leteaksjonen etter ham i Stockholm. De samarbeidet med politiet og den frivillige organisasjonen Missing People.

29-åringen ble sist sett da han var sammen med kolleger i Stockholm. Han skal senere ha gått ut på byen alene.

Steinar Bergh kom fra Siljan i Telemark, men bodde i Tønsberg. Han skal ha hatt diabetes type 1.

Skal ha blitt sett i mars

I samråd med politiet i både Norge og Sverige, utlovet familien i begynnelsen av mars en dusør på 200.000 kroner til opplysninger som kunne oppklare hvor Steinar Bergh var.

23. mars skal avdøde ha blitt sett på T-banen i Stockholm av en ansatt i oppsøkertjenesten i byen – to måneder etter at han ble meldt savnet.

Ifølge Varden varslet mannen om etter å ha kjent ham igjen fra savnet-plakaten familien hadde spredt over Stockholm.

To kvinnelige lærere på en skole i Södermalm skal også ha blitt oppsøkt og bommet for røyk av det de i ettertid mente var den savnede Steinar Berg.