NRK Meny
Normal

Sputnik fikk påvist blodpropp i nakken

Artisten fra Drangedal er på bedringens vei etter å ha vært innlagt på sykehus i Thailand.

Knut T. Storbukås og Vivian Storbukås

Knut «Sputnik» Storbukås måtte tilbringe tre døgn på sykehus i Thailand.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Da Knut Storbukås (71) i forrige uke ble veldig svimmel og mistet taleevnen, ante kona Vivian og sønnen uro. De ba han bli med til sykehuset, men Sputnik var først ikke interessert i det. Til slutt fikk de overtalt ham, og det angrer han ikke på i dag.

– Det viste seg at jeg hadde en blodpropp i nakken, forteller den folkekjære artisten fra Drangedal på telefon fra Pattaya i Thailand.

Les også: Sputnik i 50 år

Les også: Sputnik sjarmerte på sykehjemmet

Ble lagt inn

Det var VG som først skrev at Sputnik ble lagt inn på sykehus og måtte tilbringe tre døgn der. Torsdag i forrige uke ble han skrevet ut, og nå er formen stigende.

– Formen begynner å komme seg veldig, så jeg skal kanskje begynne å synge igjen om ei ukes tid, forteller han.

Sputnik er i Thailand for å holde flere konserter for nordmenn som er på ferie der, og hvis formen holder seg fin, er det på`n igjen om ikke mange dager.

– Vi venter en gruppe med 30 stykker fra Norge, som vi skal ha med oss her i Thailand. Vi skal reise rundt omkring på båtturer og forskjellige ting som er lagt opp, sier Sputnik til NRK.

Vivian og Sputnik

Sputnik og kona Vivian befinner seg nå i Pattaya i Thailand. Her er paret avbildet i en av stuene hjemme i huset på Bostrak.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Var skremmende

Sputnik har tilbrakt dagene etter sykehusoppholdet på hotellet han bor på i Pattaya sammen med kona Vivian Storbukås. Hun er glad for at mannen nå begynner å komme seg igjen.

– Det var sønnen min og jeg som fikk truet han av gårde til sykehuset, for vi skjønte at noe var riv ruskende galt. Det var skremmende, forteller Vivian, og legger til at de nå har det bra begge to.

– Vi har mange her nede som tar godt vare på oss, så det er ikke farlig med oss, avslutter hun.

Planen er at paret skal returnere til hjemlandet og Drangedal 1. mars.

Hør Sputnik fortelle om hvordan det står til via telefon fra Thailand.