NRK Meny
Normal

Sporløst borte i tre måneder

BREVIK (NRK): – Vi har et håp om å finne ham, sier politiets innsatsleder Kjell Ove Sørenmo om 50-åringen som har vært savnet siden november i fjor.

Kjell Ove Sørenmo

Kjell Ove Sørenmo i politiet har base på skolen i Brevik når de søker etter en mann som har vært savnet i nesten tre måneder.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Det nærmer seg snart tre måneder siden Thor Helge Kristoffersen sporløst forsvant. Den siste observasjonen av ham ble gjort i en minibank på kjøpesenteret Brotorvet like over fjorden fra der han bor.

Fant tippelapper i huset

Klokken 18.30 den 24. november 2016 tok han ut penger. Så ble han borte. Ifølge politiet var det et ikke spesielt høyt beløp han tok ut, og han gikk alene ut fra minibankområdet.

I leiligheten hans rett på andre siden av fjorden, i Brevik, lå mobiltelefonen hans, en full tobakkspakke og ferske mandariner. Datteren hans sier derfor til Varden at hun synes forsvinningen er underlig.

Etter at han var på Brotorvet, var han hjemom, kan politiet bekrefte i dag. Tippelappene han kjøpte to dager etter 24. november, er funnet i huset.

Politiet ber om hjelp fra folk som kan ha funnet et bankkort fra Sparebank 1 Hedmark.

Leteaksjon i Brevik

Politiet har satt opp området for hvor det skal søkes etter den savnede 50-åringen.

Foto: Sjur Ø. Knudsen / NRK

Manngard

Klokken 08.30 i dag møtte derfor 30 personer opp, fra politiet, brannvesenet og Røde Kors, for å gå manngard i Brevik.

– Det er fordi familien savner ham, og de har ikke vært i kontakt med ham på lenge. Han har heller ikke tatt kontakt med dem, og de lurer på om det har skjedd ham noe, sier politiets innsatsleder, Kjell Ove Sørenmo,

Også morgendagen er satt av til søket.

Sørenmo forteller at Brevik er det siste holdepunktet de har. Politiet har ikke kunnet verifisere meldinger om at han har blitt sett i tiden etterpå.

Ingen indikasjoner

– Her er huset hans, og vi vet han har vært her. Derfor er det utgangspunktet for søket. Vi har ingen indikasjoner som helst på hva som kan ha skjedd med ham, sier Sørenmo.

– Vi må prøve å få klarhet i hva som har skjedd, finne ut hvor han er, få visshet om at alt er greit, eller det motsatte.

Sørenmo oppfordrer folk i Brevik og på Stathelle til å hjelpe politiet litt med å ta en titt rundt på eiendommen sin.

– Se litt rundt, og sjekk dører som har vært åpne eller ulåste den siste tiden.