NRK Meny
Normal

Spetalen og Rødland kjøper Weifa

Øystein Stray Spetalen og Glen Rødland tar over Paracet og Ibux. Selskapet deres Aqualis har kjøpt farmasiselskapet Weifa for 1,17 milliarder kroner.

Weifa-produkter

Et utvalg produkter fra Weifa.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Spetalen og Rødland er de største enkeltaksjonærene i Aqualis. Selskapet har vært i Weider-familiens eie siden Olaf Weider stiftet det for 74 år siden, skriver Dagens Næringsliv.

To anlegg i Kragerø

Weifa har rundt 200 ansatte, som stort sett jobber ved selskapets produksjonsanlegg i Kragerø. Selskapet har en markedsandel på rundt 70 prosent av markedet for reseptfrie smertestillende tabletter, skriver NTB.

Selskapet vil bli videreført under Weifa-navnet og intensjonen er at selskapet etter hvert vil bli en del av et selvstendig børsnotert selskap, skriver Weifa i en pressemelding.

Selskapet opplyser at omsetningen har økt fra 431 millioner kroner i 2010 til 546 millioner kroner i 2013. I samme periode har driftsresultatet økt fra 40 millioner kroner til 70 millioner kroner.

Satser på det internasjonale markedet

Den internasjonale delen av virksomheten utgjør omlag 40 prosent av omsetningen, og det er dette store markedet selskapet nå vil utvide seg i.

– Aqualis sitter på kapital, kompetanse og veksterfaring som vil åpne opp for en historisk mulighet for Weifa til å utvikle seg til å bli en enda større internasjonal aktør, sier styreformann Thor Bendik Weider.

Styreleder Glen Rødland

Styreleder Glen Rødland i Aqualis sier de norske aksjonærene som står bak oppkjøpet av Weifa har langsiktige planer for selskapet.

Foto: spectrumasa.com

Styreleder Glen Rødland i Aqualis sier de vil bruke Weifa når de skal skille ut deler av selskapet. Ingeniørvirksomheten blir skilt ut og all produksjon av medisiner blir samlet under paraplyen Weifa.

– Dagens Aqualis vil bli et reint farmasiselskap og hete Weifa, sier Rødland.

Store norske investorer

Han mener det er en fordel for Weifa at oppkjøpet blir gjennomført. Blant annet at selkapet kommer på børs.

– Det betyr at det blir tilgjengelig kapital for ekspansjon. De som kommer inn i selskapet nå er sterke, norske investorer. Jeg tror Weifa får en trygg og god aksjonærbase som kan være med Weifa de neste 70-80 årene.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.

 • Uvær på fjellet

  Det er kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell på grunn av dårlig vær. Samtidig er riksvei 7 over Hardangervidda stengt for personbiler.