NRK Meny
Normal

Sp: – Sats på Torp og Notodden

NOTODDEN/SKIEN (NRK): Senterpartiet vil nedprioritere flyplassen i Skien til fordel for Sandefjord lufthavn og Notodden flyplass.

Notodden Flyplass

Notodden flyplass er i økonomisk krise og trenger statlig hjelp. Den hjelpen vil Senterpartiet gi.

Foto: NRK

Senterpartiet i Telemark vil ha Sandefjord lufthavn Torp som Telemarks hovedflyplass, og samtidig jobbe for å sikre statlig driftsstøtte til Notodden flyplass Tuven. Det vil partiet gjøre for å sikre næringslivet i øvre deler av Telemark og Buskerud en god og effektiv tilgang til flyplass.

Skien lufthavn, Geiteryggen

Det kan se mørkt ut for Skien lufthavn Geiteryggen dersom Sp sine planer går gjennom.

Foto: Roald Marker / NRK

De vil også at Notodden flyplass skal få utenlandsterminal og være flyplassen som prioriteres i Telemark fylkeskommunes innspill til Nasjonal Transportplan.

– Vi trenger Notodden flyplass for å sikre næringslivet i øvre deler av fylket, sier fylkesleder i Senterpartiet Beate Marie Dahl Eide.

Notodden flyplass bør være hovedflyplassen i Telemark, sier Telemark Senterparti.

Geiteryggen er ikke en del av fremtiden

Dahl Eide vil ikke si hva satsingen betyr for Skien Lufthavn Geiteryggen, men hun er tydelig på at statlig støtte av flyplasser i Telemark bør gå til Notodden.

– Jeg ser ikke Geiteryggen som en nødvendig del av flyplasskartet i Telemark i framtiden.

Det tror Høyres ordførerkandidat i Skien, Jan Terje Olsen, er en dårlig plan.

– Med den nye sykehusstrukturen, har vi behov for begge flyplasser, og hvis man tror at man kan spare penger ved å legge ned i Skien til fordel for Notodden, er det feil. Fylkeskommunen bidrar ikke med fem øre til Geiteryggen. Å tro at de pengene havner på Notodden, blir feil.

Kan stå uten flyplass i Telemark

Jan Terje Olsen

Høyres Jan Terje Olsen, mener absolutt at det fremdeles er behov for Geiteryggen.

Foto: Jonas Rydén / NRK

Dahl Eide frykter at hvis ikke man nå velger å prioritere Notodden, kan Telemark stå i fare for å ikke ha noen flyplasser i fremtiden.

– Notodden flyplass er i økonomisk krise, og vi trenger en statlig driftsløsning. Arbeidet med to flyplasser i Telemark har spilt fallitt, sier Beate Marie Dahl Eide.

 • Støtter Rådmann

  Hovedutvalg for Plan, bygg og miljø i Kragerø har enstemmig vedtatt at eieren av sjøbua på Garnholmen må rive store deler av oppussingarbeidet som er gjort.

  Hovedutvalget støtter dermed rådmannen i saken.

  Kragerø
  Foto: Britt Boyesen / NRK
 • Skal oppgradere gruva

  Vest-Telemark museum har fått 700 000 kroner til å ruste opp gruvene på Åmdals Verk i Tokke.

  Pengene skal brukes til å gjøre gruvene sikrere og mer attraktive for besøkende, sier driftsleder ved museet, Karl Endre Bjerk, til Vest-Telemark blad.

 • Momsøkning er en dårlig ide

  Det er en skikkelig dårlig ide å øke momsen på reiselivstjenester fra 10 til 12 % slik regjeringa foreslår, mener ordfører Jon Rikard Kleven i Vinje. Kleven sier at næringslivets avtaler ofte gjort og at denne momsen derfor blir en ren ekstrautgift.

  Jon Rikard Kleven, ordførar i Vinje
  Foto: Robert Hansen / NRK
 • Får ikke realisert flerbrukshall

  Fyresdal sliter med å få realisert planen om å bygge en flerbrukshall i 2019. Det skriver Vest-Telemark Blad. Kommunen skulle legge av to millioner hvert år fra 2016 til 2019, men det har vist seg vanskelig med den økonomiske situasjonen i kommunen.